Siirry pääsisältöön
Kan jag maskindiska träredskap

Voiko puuesineitä laittaa astianpesukoneeseen?

Ennen kuin laitat puiset leikkuulaudat ja keittiövälineet astianpesukoneeseen, ota selväämahdollisista vaikutuksista  ja miten nämä herkät esineet pitäisi pestä Finishin avulla. 

 

Voiko puuesineitä laittaa astianpesukoneeseen?

Nykypäivän astianpesukoneet on suunniteltu tekemään vaikutuksen, sillä ne voivat pestä koko perheen lautaset erityistilaisuuksien jälkeen tai puhdistaa astiat nukkuessasi. Kaikki suosikkikeittiötarvikkeesi eivät kuitenkaan kestä kuumuutta (kirjaimellisesti). Joitakin materiaaleja, erityisesti puuta, on käsiteltävä varovasti pesun yhteydessä.  

Voiko puuesineitä siis lainkaan laittaa astianpesukoneeseen? Se, ovatko puiset keittiötarvikkeet, -välineet tai -leikkuulaudat konepesun kestäviä, riippuu tuotteesta itsestään. Yleissääntönä on, että puiset esineet tulisi pestä vain käsin, mutta jos olet epävarma, tarkista aina, onko ne merkitty konepesun kestäviksi, ennen kuin laitat niitä koneeseen seuraavaan ohjelmaan. 

 

Voiko puiset leikkuulaudat laittaa astianpesukoneeseen?

Vaikka saattaakin olla houkuttelevaa heittää puiset leikkuulaudat muiden astioiden joukkoon, se ei luultavasti ole paras idea. Kun puu altistuu näin korkealle lämmölle ja kosteudelle pitkän pesuohjelman aikana – ja jää sitten kuivumaan – se voi vääntyä, lohkeilla ja lopulta rikkoutua.  

Vältä kalliiden puisten leikkuulautojen pilaantuminen ja pese ne sen sijaan käsin. Parhaan tuloksen saat desinfioimalla leikkuulaudan pyyhkimällä sen liuoksella, jossa on 1–2 teelusikallista valkaisuainetta 1 litrassa vettä ja pesemällä sen sitten käsin kuumalla saippuavedellä keittiön tiskialtaassa.  

Video-opas: Miten astianpesukone täytetään

Tiskiaineen on täydennettävä astianpesukoneen puhdistustoimintaa. Konetiskiaine on erityisesti suunniteltu hajottamaan, sitomaan ja poistamaan ruokajäämät ja rasvaiset liat loppuhuuhtelussa. Se tekee kaiken tämän tuottaen vain vähän tai ei lainkaan vaahtoa.  

Parhaan tuloksen saat käyttämällä koneen valmistajan suosittelemaa tiskiainetta. 

Finish on johtavien astianpesukonevalmistajien, kuten Boschin*, eniten suosittelema tuotemerkki . Alueilla, joilla on erittäin kova vesi, suosittelemme myös erillistä astianpesukonesuolaa ja huuhtelukirkastetta koneen suojaamiseksi ja parhaan tuloksen saavuttamiseksi. 

*Finish on maailman myydyin tuotemerkki automaattisten astianpesukoneiden kategoriassa (lähde: NielsenIQ RMS data)

Ei tarvitse! Esihuuhtelu kuuluu menneisyyteen. Vaikka monissa kotitalouksissa tehdäänkin niin, se vie aikaa ja tuhlaa arvokkaita resursseja.     

Nykyaikaiset konetiskiaineet, kuten Finish Ultimate, sisältävät sekä valkaisuaineita että entsyymejä, ja astianpesukoneiden valmistajat suosittelevat niiden käyttöä ilman esihuuhtelua. 

Valkaisuaine poistaa esimerkiksi hankalia tee- ja kahvitahroja, ja entsyymit hajottavat proteiineja ja tärkkelystä. Sinun tarvitsee vain raaputtaa isommat ruoantähteet biojätteeseen ja täyttää astianpesukone.

Konetiskitabletit sisältävät pinta-aktiivisia aineita, jotka nesteeseen sekoittuessaan tehostavat sen kykyä tarttua jäämiin ja huuhdella ne pois. Ne sisältävät myös entsyymejä (tärkkelyspitoisten ruokien ja proteiinien pilkkomiseen), pehmentäjiä ( kovaa vettä vastaan) ja turvallisia valkaisuaineita.  

Kun konetiskitabletti laitetaan pesuainelokeroon, astianpesukone vapauttaa sen sisällön ihanteelliseen aikaan, jolloin tabletti hajoaa veteen, vapauttaa kaikki ainesosat ja puhdistaa astiat!

Konetiskiaine on säilytettävä kuivassa ympäristössä. Jos käytät jauhetta, huolehdi siitä, että suljet kaatonokan jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta tuote pysyy kuivana (ja vältät roiskeet!). Säilytä tiskiaine kaikkien puhdistusaineiden tapaan lasten ulottumattomissa. 

 

Huuhtelukirkaste: 

  • Varmistaa tahrattomat, kiiltävät astiat 
  • Avustaa kuivaustoimintoa 

Suola: 

  • Suojaa konettasi kalkilta 
  • Pehmentää vettä parempaa puhdistusta varten 

Finish Quantum Ultimate- ja Finish All in One -tablettien kaltaisissa monitoimitableteissa on huuhtelukirkaste- ja suolatoiminnot. Alueilla, joilla on erittäin kova vesi, suosittelemme kuitenkin myös erillistä astianpesukonesuolaa ja huuhtelukirkastetta koneen suojaamiseksi ja parhaan tuloksen saavuttamiseksi

Konetiskitabletit ovat hyvin helppokäyttöisiä. Poista tarvittaessa suojapakkaus, aseta tabletti pesuaineen annostelulokeroon, sulje lokero, käynnistä pesukoneesi ja anna teknologian ja Finishin hoitaa loput! 

Lisätietoja siitä, miten Finish-tabletteja käytetään, löydät alta. 

Poista tabletti kuivin käsin pakkauksesta ja aseta se pesuainelokeroon. Varmista, että sekä lokero että tabletti ovat kuivia, jotta tabletti ei liukene ennenaikaisesti. 

Sulje tablettipakkaus tiiviisti. Säilytä suojassa kuumuudelta ja kosteudelta jäljellä olevien tablettien suojaamiseksi. 

 

Tablettimme ovat kääreettömiä (lukuun ottamatta Finish Classic ja Essential -tabletteja), ja ne on suunniteltu siten, että niiden sisältö vapautuu, kun ne joutuvat kosketuksiin veden kanssa. Älä puhkaise tai yritä purkaa tablettia. 

Sulje pesuainelokero ja sulje astianpesukone. 

Varmista, että kaikki pestävät astiat ovat konepesun kestäviä, ja erottele hopea ruostumattomasta teräksestä.

Pese metalliesineet valmistajan ohjeiden mukaisesti. 

 

Käynnistä astianpesukone. Veden optimaalinen lämpötila on 51–60 °C. 

 

Optimaalisen tuloksen saamiseksi on suositeltavaa käyttää myös Finish Rinse Aid-huuhtelukirkastetta, jotta astioista tulee kiiltävämpiä ja kuivempia (verrattuna pelkkään pesuaineeseen).

Konetiskitabletit on aina laitettava pesuainelokeroon.  

Jos tabletin asettaa astianpesukoneen pohjalle, on todennäköistä, että se liukenee liian nopeasti, jolloin pesuaine vapautuu esipesun aikana eikä pesuainetta jää pääpesuohjelmaan. Tämä heikentää pesutehoa.

Riippuu ostamastasi tuotteesta tarvitseeko sinun poistaa muovikääre konetiskitabletista. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos tabletti on yksittäispakattu, muovikääre on poistettava ennen käyttöä. Jos tabletti on kuitenkin päällystetty ohuella, läpinäkyvällä muovikalvolla, sitä ei pidä poistaa, vaan se liukenee turvallisesti pesun aikana. 

 

Konetiskitabletteja saa laittaa vain astianpesukoneen pesuainelokeroon, ei irrallaan itse astianpesukoneeseen.