Siirry pääsisältöön
Hur mycket vatten använder en diskmaskin

Kuinka paljon vettä astianpesukone kuluttaa?

Käytämme sitä lähes joka päivä, mutta tiedämmekö todella, mitä astianpesukoneen luukun takana tapahtuu? Selvitä, paljonko vettä astianpesukoneesi kuluttaa ja miten voit säästää tätä arvokasta resurssia helppojen vinkkien avulla.

Koska astianpesukone on yksi kodin suurimmista kodinkoneista, ei ole ihme, jos oletat astianpesukoneesi kuluttavan huomattavan määrän vettä jokaisen pesuohjelman aikana. Säästävätkö astianpesukoneet vettä vai kuluttavatko ne paljon vettä? No, se riippuu koneesi merkistä ja mallista.  

Nykyaikainen, energiatehokas astianpesukone on tietenkin paljon tehokkaampi kuin vanhempi malli. Itse asiassa ennen vuotta 1994 valmistetut astianpesukoneet kuluttavat noin 37–56 litraa vettä pesua kohti.

Kuinka säästää vettä astianpesukonetta käytettäessä?

Kun on kyse veden säästämisestä jokaisella pesulla, jokainen pieni teko on tärkeä. Alla olevat vinkit auttavat pienentämään vesilaskua, mutta ne myös varmistavat, että astianpesukoneesi toimii pidempään – ja pitää astiat putipuhtaina! 

 

Vinkkejä

  1. Säästä vettä ja jätä esihuuhtelu väliin. Astioiden esihuuhtelu ennen astianpesukoneeseen laittamista voi tuhlata noin 1115 litraa vettä vuodessa! 
  2. Vältä pesemästä monta kertaa päivässä ja laita kone päälle vasta, kun se on täynnä. Jos sinulla on suuri perhe, saatat joutua käyttämään astianpesukonetta useammin kuin pari kertaa päivässä. Varmista kuitenkin, että kone on aina täynnä ennen koneen käynnistämistä, jotta koneen käyttö olisi mahdollisimman tehokasta! 
  3. Varmista, että astianpesukoneesi sisäpuoli on puhdas ja että suihkuvarsien liikkumista ei estä mikään . Näin vältetään myös useiden pesukertojen tarve.  
  4. Valitse eko-asetus, joka pesee astiat alhaisemmassa lämpötilassa ja käyttää vähemmän vettä jokaisessa pesuohjelmassa.   
  5. Käytä laadukasta pesuainetta, kuten Finish Ultimate Plus, jotta astioistasi tulee heti ja joka kerta kiiltävän puhtaita.