Siirry pääsisältöön

ASTIANPESUKONEEN HUOLTO JA HOITO

Pidä astianpesukoneesi hyvässä kunnossa joka päivä.

Teitpä sitten pikapuhdistuksen säännöllisesti tai perusteellisemman puhdistuksen harvemmin, astianpesukoneen pitäminen hyvässä kunnossa on tärkeää hyvän pesutuloksen saamiseksi. Tutustu astianpesukoneen huolto- ja hoito-oppaaseemme.

PIKAPUHDISTUS

Kun käytät In-Wash-koneenpuhdistajaa ja astianpesukonesuolaa säännöllisesti, astianpesukoneesi pysyy rasvattomana ja kalkittomana.

PERUSTEELLINEN PUHDISTUS

Pidä astianpesukoneesi suorituskyky hyvänä tekemällä perusteellinen puhdistus muutaman kuukauden välein.

1. Puhdista sisäpuoli

Suosittelemme aloittamaan perusteellisen puhdistuksen pesemällä tyhjän koneellisen Finish Dishwasher Cleaner koneenpuhdistajalla.
Aloita Finish koneenpuhdistajalla

2. Tarkista ja tyhjennä suodatin

Jos astianpesukoneesi suodatin tekee työnsä ja nappaa ruokajäämät, se on tyhjennettävä, jotta vesi poistuu kunnolla, eivätkä ruokajäämät jää pyörimään koneeseen.
Miten astianpesukoneen suodatin tyhjennetään

3. Tarkista viemäriputki ja poista tukokset

Astianpesukoneen suodattimen alla on viemäriputki, johon voi ajan myötä kertyä roskia, rasvaa ja likaa, jolloin se voi jopa vaurioitua. Ole varovainen viemärin puhdistamisessa ja kytke kone aina irti ennen sitä.
Miten astianpesukoneen tukos poistetaan

4. Miten astianpesukoneen tukos poistetaan

Tarkista suihkuvarret

Tarkista, että suihkuvarret pyörivät vapaasti, eivätkä ne ole tukkeutuneet roskista varmistaaksesi niiden tehokkaan toiminnan.

5. Kovan veden aiheuttamat tahrat

Vesitahrat ja kalkkikertymät voidaan poistaa Finish koneenpuhdistajalla. Parasta on kuitenkin estää niiden muodostuminen.
Miten estää kovan veden aiheuttamat tahrat

Tarkista vuodot

Etsi astianpesukoneen ympäriltä merkkejä vuodoista tai veden kerääntymisestä. Astianpesukoneen vuotojen tyypillisiä aiheuttajia ovat rikkinäinen tuloventtiili, vialliset pumput tai löysät tiivisteet. Jos kyse on näistä, ota yhteyttä korjaajaan.

Kone on puhdas, mutta ongelma jatkuu

Vaikka astianpesukoneesi olisikin putipuhdas, myös muut ongelmat voivat heikentää pesutulosta. Ongelmat voivat johtua siitä, että olet täyttänyt astianpesukoneen väärin tai käyttänyt vääriä asetuksia tai pesuohjelmia. Löydät yleisimmät ongelmat vianmääritys oppaastamme.
Suosittelemme kaikissa teknisissä kysymyksissä ottamaan yhteyttä pätevään sähkölaitekorjaajaan.