Siirry pääsisältöön
Så här rensar man en igensatt diskmaskin

Miten astianpesukoneen tukos poistetaan

Käytä Finishin opasta astianpesukoneen tukkeutumisen ehkäisemiseen ja poistamiseen – sekä millä tuotteilla tämä tehdään.

”Jos pidät huolta työkaluistasi, ne pitävät huolta sinusta...” Tämä on erityisen tärkeää muistaa astianpesukoneen kohdalla, sillä sen optimaalinen suorituskyky riippuu siitä, että siitä pidetään huolta  . Yksi asia, joka voi estää sitä toimimasta parhaalla mahdollisella tavalla, on astianpesukoneen tukkeutuminen. Jos tämä kuulostaa tutulta, voit ehkäistä ja korjata ongelman seuraavalla tavalla.

Miksi astianpesukoneeni on tukossa?

Astianpesukoneesi voi tukkeutua monista eri syistä. Kun käytät astianpesukonetta jatkuvasti ruoan, rasvan ja muiden jäämien poistamiseen, kone voi tukkeutua ja estää veden virtauksen. Lisäksi alueilla, joilla vesi on kovaa, putkiin voi kertyä kalkkia, joka tukkii virtauksen. 

Koneesi saattaa myös tukkeutua todennäköisemmin, jos et poista suuria ruoanpalasia ruoka- ja paistoastioista. On tärkeää muistaa, että astioita ei tarvitse huuhdella ennen astianpesukoneeseen laittamista. Näinhän vettä tuhlataan tarpeettomasti!  Poistat vain nopeasti (mutta perusteellisesti) ruokajäämät astioista, käytät tehokasta Finish-konetiskiainetta ja käytät modernia astianpesukonetta ohjeiden mukaisesti oikeilla asetuksilla. Nämä kolme tekijää varmistavat, että astiat tulevat joka kerta puhtaiksi ja kiiltäviksi.   

 

Miten estää astianpesukoneen tukkeutuminen

Astianpesukoneen tukkeutumisen estämiseksi kannattaa käyttää Finish-koneenpuhdistajaa. Sen koostumus puhdistaa astianpesukoneen torjumalla rasvaa, kalkkia ja hajua koneen piilossa olevissa osissa: 

  1. Varmista, että kone on tyhjä eikä siinä ole muuta saippuaa tai pesuainetta. 
  2. Poista tarra pullon  korkista (mutta pidä korkki kiinni) ja aseta se ylösalaisin tuettuun asentoon.  
  3. Sulje luukku ja aseta kone kuumimmalle ohjelmalle, jolloin vahakerros sulaa pois ja pullon sisältö vapautuu. 
  4. Kun pesuohjelma on päättynyt, poista pullo ja kierrätä se ja käytä astianpesukonettasi varmana siitä, että se toimii optimaalisesti. 
  5. Toista 3 kuukauden välein saadaksesi parhaat tulokset. 

 

Miten puhdistaa astianpesukone, joka ei tyhjene

Jos astianpesukoneesi ei tyhjene, kyseessä voi olla tukos, jota koneenpuhdistaja ei voi korjata. Jos sinun on puhdistettava astianpesukone, jossa on seisovaa vettä, aloita tyhjentämällä astianpesukone, jotta koneeseen pääsee helposti käsiksi. Noudata seuraavia ohjeita, jotta vesi voidaan tyhjentää astianpesukoneesta tehokkaasti: 

Katkaise sähkövirta:

Varmista, että katkaiset kaikki sähköt, jotka kulkevat joko astianpesukoneeseen tai roskienkäsittelykoneeseen (jos sellainen on).  

Poista seisova vesi:

Poista mahdollisimman paljon vettä pyyhkeellä, liinalla tai muulla imukykyisellä materiaalilla. 

Etsi tyhjennysletku:

Tämä yhdistää astianpesukoneen ja viemärin. Tyhjennysletku löytyy yleensä tiskialtaan alta tai astianpesukoneen takaa. 

Poista ja puhdista:

Kun olet tehnyt tämän, voit irrottaa letkun pihdeillä ja alkaa tyhjentää sitä. Suosittelemme, että puhdistamiseen käytetään kaupallista tukostenpoistolaitetta, kuten viemärirassia.  

Tarkista astianpesukoneen poistoaukko:

Kun olet varmistanut, että tyhjennysletkun tukkeuma on poistettu, on aika tehdä sama astianpesukoneen poistoaukolle. Löydät sen astianpesukoneen pohjasta, irrota se ruuvimeisselillä ja tee samoin.  

 

Jos olet tehnyt tämän, etkä vieläkään saanut tukkeutunutta astianpesukonetta korjattua, on aika kutsua ammattilaiset paikalle! 

 Astianpesukone kannattaa puhdistaa aika ajoin sisä- ja ulkopuolelta. Tämä mahdollistaa sen, että se kestää paremmin ja pidempään, ja arvokkain keittiövälineesi voi palvella sinua edelleen moitteettomassa kunnossa.