Siirry pääsisältöön
Så här rengör du diskmaskinen

Miten astianpesukone puhdistetaan

Lue lisää astianpesukoneen puhdistamisesta Finishin avulla ja millä tuotteilla kone pysyy säihkyvän puhtaana.

 

Astianpesukoneen puhdistamisen tulisi olla säännöllinen tehtävä, jotta estetään lian ja saostumien kertyminen, joka voi tukkia koneen keskeiset osat. Oletko huomannut, että astianpesukoneesi pesutulos on heikentynyt viime aikoina? Se ei välttämättä ole rikki, vaan tarvitsee vain kuukausittaisen puhdistuksen. Jos siis haluat koneen, joka kestää pidempään ja toimii aina korkealla tasolla sekä  pesee säihkyvän puhtaat lasit ja astiat, tee näin. 

 

Mitä käyttää astianpesukoneen puhdistamiseen

Astianpesukoneen tehokkaaseen puhdistukseen täytyy käyttää hyvää koneenpuhdistajaa. Käytä syväpuhdistukseen Finish-koneenpuhdistajaa, joka poistaa rasvan ja kalkin astianpesukoneen piilossa olevista osista ja putkistoista, jolloin astianpesukoneesta tulee hygieenisen puhdas ja raikkaalta tuoksuva. Suositeltu käyttöväli on kerran 3 kuukaudessa, mutta jos astianpesukoneella on paljon käyttöä tai jos siinä havaitaan toimintahäiriöitä ja hajuja, koneenpuhdistajaa kannattaa käyttää useammin/ tarpeen mukaan. 

 

Miten astianpesukoneen sisäpuoli puhdistetaan?

Puhdista astianpesukoneesi sisäpuoli noudattamalla seuraavia yksinkertaisia ohjeita Finish-koneenpuhdistajan käytöstä: 

 1. Tyhjennä astianpesukone niin, ettei sisälle jää mitään 
 2. Ota Finish-pullo ja sen sijaan, että poistaisit korkin, irrota tarra korkista , jolloin vahatulppa paljastuu 
 3. Aseta koneenpuhdistajan pullo ylösalaisin ruokailuvälinekoriin tai mihin tahansa astianpesukoneen telineen pohjalle 
 4. Sulje astianpesukoneen luukku ja aseta astianpesukoneen lämpötila vähintään 60 °C:een. 
 5. Kun pesuohjelma on päättynyt ja astianpesukone on sammutettu, poista pullo ja hävitä se kierrättämällä asianmukaisesti. 

 

Miten astianpesukoneen ulkopuoli puhdistetaan?

Vaikka koneenpuhdistaja hoitaa kaiken astianpesukoneesi sisäpuolella, haluat puhdistaa myös sen ulkopuolen – se on loppujen lopuksi se osa, jonka kaikki näkevät! Puhdista luukku ja mahdolliset painikkeet liinalla ja kuumalla saippuavedellä, jotta astianpesukone näyttää yhtä hyvältä ulkopuolelta kuin sisältäkin! 

 

Kuinka usein minun pitäisi puhdistaa astianpesukoneeni?

Suosittelemme pääsääntöisesti astianpesukoneen puhdistamista kerran kolmessa kuukaudessa Finish-koneenpuhdistajalla. On kuitenkin olemassa joitakin merkkejä, jotka kertovat astianpesukoneesi kaipaavan puhdistusta: 

 • Epämiellyttävä haju 
 • Ruoan kertyminen koneen suodattimeen  
 • Ruokailuvälineet/astiat tulevat pesusta ruoan tai rasvan peittäminä 
 • Koneen sisäpuoli ruostuu 
 • Ruokaa suihkuvarressa  
 • Kone tukkeutuu 

Nopea ratkaisu jälkimmäiseen ongelmaan on varmistaa, että raaputat aina suuret ruoanpalaset pois ennen kuin laitat astiat astianpesukoneeseen (näin vältytään myös veden tuhlaamiselta astioiden huuhteluun!). Yllä olevan luettelon lisäksi on myös vähemmän ilmeisiä merkkejä, kuten rasvan ja kalkin kertyminen koneen piilossa oleviin mutta elintärkeisiin osiin. 

Kun tiedät, miten ja milloin astianpesukone puhdistetaan, pidät huolta yhdestä keittiön hyödyllisimmistä apulaisista. Sen lisäksi, että koneesi toimii parhaalla mahdollisella tavalla, varmistat myös, että astiat ja lasit tulevat aina hohtavan puhtaina ulos.  

Jos haluat huoltaa konettasi säännöllisemmin, voit käyttää myös Finish In Wash Cleaner -puhdistustabletteja. Niitä  suositellaan käytettäväksi kerran kuukaudessa tai erityisen rasvaisissa koneellisissa.  In Wash Cleaner -puhdistustabletit puhdistavat astianpesukoneesi ja poistavat rasvan samalla, kun astioita puhdistetaan (muista käyttää myös konetiskiainetta!). 

Lisätietoja Finish In Wash Cleaner -puhdistustablettien käytöstä. 

Video-opas: Astianpesukoneen puhdistaminen