Siirry pääsisältöön

USEIN KYSYTTYÄ

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin astianpesukoneisiin ja konetiskituotteisiin liittyviin kysymyksiin, kuten tabletteihin.

USEIN KYSYTTYÄ – YLEISTÄ

Konetiskiaineen on täydennettävä astianpesukoneen puhdistustehoa. Automaattinen konetiskiaine on erityisesti suunniteltu hajottamaan ruokajäämät ja rasvainen lika, pitämään ne suspensiossa ja poistamaan ne loppuhuuhtelussa. Tämän lisäksi se tuottaa vain vähän tai ei lainkaan vaahtoa.
Parhaan tuloksen saat käyttämällä astianpesukonevalmistajan suosittelemaa konetiskiainetta.
Finish on kuitenkin johtavien astianpesukonevalmistajien, kuten Bosch*, eniten suosittelema tuotemerkki. Jos vesi on alueellasi erittäin kovaa, suosittelemme myös astianpesukonesuolaa ja huuhtelukirkastetta koneen suojaamiseksi ja parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
*Finish on maailman myydyin tuotemerkki automaattisten astianpesukoneiden kategoriassa (lähde: NielsenIQ RMS data)
Ei tarvitse! Esihuuhtelu kuuluu menneisyyteen. Vaikka monissa kotitalouksissa tehdäänkin niin, se vie aikaa ja tuhlaa arvokkaita resursseja.
Nykyaikaiset konetiskiaineet, kuten Finish Ultimate, sisältävät sekä valkaisuaineita että entsyymejä, ja astianpesukoneiden valmistajat suosittelevat niiden käyttöä ilman esihuuhtelua.
Valkaisuaine poistaa esimerkiksi hankalia tee- ja kahvitahroja, ja entsyymit hajottavat proteiineja ja tärkkelystä. Sinun tarvitsee vain raaputtaa isommat ruoantähteet biojätteeseen ja täyttää astianpesukone.
Konetiskiaine on säilytettävä kuivassa paikassa. Jos käytät jauhetta, huolehdi siitä, että suljet korkin jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta tuote pysyy kuivana (ja vältät roiskeet!). Säilytä konetiskiaine kaikkien puhdistusaineiden tapaan lasten ulottumattomissa.
Huuhtelukirkasteen tehtävät:
 • Varmistaa tahrattomat, kirkkaat astiat
 • Avustaa kuivaustoimintoa
Suolan tehtävät:
 • Suojaa astianpesukonetta kalkilta
 • Pehmentää vettä parempaa puhdistusta varten
Monivaikutteiset tabletit, kuten Finish Ultimate Plus ja Finish Ultimate, sisältävät huuhtelukirkasteen ja suolan. Kovan veden alueilla suosittelemme erillisten suolavalmisteiden ja huuhtelukirkasteiden käyttöä astianpesukoneen suojaamiseksi ja parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
Jos vesi on kovaa, kalkki voi kertyä nopeammin astianpesukoneeseen, jolloin astioihin jää mineraalikertymiä pesun jälkeen. Jos vesi on kotonasi kovaa, saatat etsiä kovalle vedelle tarkoitettua konetiskiaineita.
Vaikka erityisesti kovalle vedelle suunniteltuja konetiskiaineita ei ole, Finish® Ultimaten kaltaisen laadukkaan konetiskiaineen käyttö yhdessä hyvän Finish®-huuhtelukirkasteen kanssa vähentää kovasta vedestä aiheutuvien haittavaikutusten todennäköisyyttä.
Huuhtelukirkasteemme estävät vettä muodostamasta pisaroita astioihin, jolloin mineraalikertymien on vaikeampi tarttua niihin. Kun huuhtelukirkastetta käytetään säännöllisesti konetiskiaineen lisäksi, sen erityiskoostumus takaa, että astiat ovat raidattomia jokaisen pesukerran jälkeen.
Konetiskitabletit on aina laitettava pesuainelokeroon.
Jos tabletin asettaa astianpesukoneen pohjalle, on todennäköistä, että se liukenee liian nopeasti, jolloin pesuaine vapautuu esipesun aikana eikä pesuainetta jää pääpesuohjelmaan. Tämä heikentää pesutehoa.
Konetiskitabletteja saa laittaa vain astianpesukoneen pesuainelokeroon, ei irrallaan itse astianpesukoneeseen.

USEIN KYSYTTYÄ – TABLETIT

Konetiskitabletit sisältävät pinta-aktiivisia aineita, jotka nesteeseen lisättynä tehostavat sen kykyä tarttua jäämiin ja huuhdella ne pois. Ne sisältävät myös entsyymejä (tärkkelyspitoisten ruokien ja proteiinien pilkkomiseen), pehmentäjiä ( kovaa vettä vastaan) ja turvallisia valkaisuaineita.
Kun konetiskitabletti laitetaan pesuainelokeroon, astianpesukone vapauttaa sen sisällön ihanteelliseen aikaan, jolloin tabletti hajoaa veteen, vapauttaa kaikki ainesosat ja puhdistaa astiat!
Konetiskitabletit ovat erittäin helppokäyttöisiä. Poista tarvittaessa suojakääre, laita tabletti pesuainelokeroon, sulje lokero, käynnistä astianpesukone ja anna koneen ja Finishin hoitaa loput!
Tarkempia tietoja Finish-tablettien käytöstä on alla.

Ota tabletti kuivin käsin pakkauksesta ja laita se pesuainelokeroon. Varmista, että sekä lokero että tabletti ovat kuivia, jotta tabletti ei liukene liian aikaisin.

Sulje tablettipakkaus tiiviisti. Säilytä sitä lämmöltä ja kosteudelta suojattuna pakkauksessa olevien tablettien suojaamiseksi.

Tablettimme ovat kääreettömiä (lukuun ottamatta Finish Classic- ja Power Essential -tabletteja), ja ne on suunniteltu siten, että niiden sisältö vapautuu, kun ne joutuvat kosketuksiin veden kanssa. Älä puhkaise tai avaa tabletin käärettä.

Napsauta pesuainelokero kiinni ja sulje astianpesukone.

Varmista, että kaikki esineet ovat konepesun kestäviä, ja erottele hopeaesineet välineistä, jotka ovat ruostumatonta terästä.

Pese metalliesineet valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Käynnistä astianpesukone. Veden ihanteellinen lämpötila on 51–60 °C .

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on hyvä käyttää myös Finish Rinse Aid -huuhtelukirkastetta, jotta astiat olisivat kirkkaampia ja kuivempia (verrattuna pelkkään konetiskiaineella pesuun).
Konetiskitabletit on aina laitettava pesuainelokeroon.
Jos tabletin asettaa astianpesukoneen pohjalle, on todennäköistä, että se liukenee liian nopeasti, jolloin pesuaine vapautuu esipesun aikana eikä pesuainetta jää pääpesuohjelmaan. Tämä heikentää pesutehoa.
Konetiskitablettien tavallinen säilyvyysaika on kaksi vuotta, mutta Finish-tuotteita ei kannata varastoida, koska tuote ja sen pakkaus voivat heiketä ajan myötä.
Vaikka vanhentuneen konetiskitabletin käyttö ei vahingoita keittiövälineitä tai astianpesukonetta, sen teho voi olla heikompi kuin silloin, kun sitä käytetään oikean ajan sisällä.
Riippuu ostamastasi tuotteesta, tarvitseeko sinun poistaa muovi tabletista. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos tabletti on yksittäispakattu, muovikääre on poistettava ennen käyttöä. Jos tabletti on kuitenkin päällystetty ohuella, läpinäkyvällä muovikalvolla, sitä ei pidä poistaa, vaan se liukenee turvallisesti pesun aikana.
Konetiskitabletteja saa laittaa vain astianpesukoneen pesuainelokeroon, ei irrallaan itse astianpesukoneeseen.
Jos tabletti ei liukene kunnolla, se voi johtua kahdesta syystä: vesi ei ole tarpeeksi kuumaa tai tabletti ei vapaudu pesuainelokerosta oikeaan aikaan.
Tarkista ensin, että käyttämäsi pesuohjelma on riittävän kuuma (noin 45–65 °C), jotta ainesosat liukenevat täysin – katso lisätietoja käyttöohjeesta.
Tarkista, että pesuainelokeron luukun jousi/klipsi toimii. Joskus luukku voi jäädä jumiin, jolloin tabletti ei vapaudu oikeaan aikaan eli silloin, kun vesi on kuuminta. Jos tämä on ongelmana, kannattaa tutustua astianpesukoneen huoltoa ja hoitoa koskeviin artikkeleihimme.

USEIN KYSYTTYÄ – GEELIT

Nestemäisessä konetiskiaineessamme on virkistävä sitruksen tuoksu – Finish® Gel Lemon Scent. Täytä astianpesukoneen pesuainelokero (käytä enemmän tuotetta, jos astiat ovat erittäin likaisia ja/tai vesi on kovaa) ja käynnistä astianpesukone. Ihanteellinen pesulämpötila on 60 °C.
Varmista aina, että laitat nestemäisen Finish®-konetiskiaineen pesuainelokeroon, joka sijaitsee yleensä astianpesukoneen oven sisäpuolella. Muista pyyhkiä pois kaikki mahdolliset jäämät, jotta koneesta ei tule ulos vaahtoa!
Nestemäisen konetiskiaineen ja konetiskitablettien puhdistusteho on yhtä hyvä, mutta toinen voi olla toista parempi tietyissä tilanteissa. Jotkut kotitaloudet saattavat suosia nestemäistä konetiskiainetta, koska:
 • Nestemäinen konetiskiaine on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin konetiskitabletit.
 • Se sopii usein paremmin lyhyisiin pesuohjelmiin.
 • Se on vesipohjainen, joten se ei hankaa herkkiä astioita, kuten laseja ja lautasia.
 • Se on joustavampi tietyissä pesutarpeissa, ja sitä voi annostella juuri niin paljon kuin haluaa.
Monet ihmiset saattavat kuitenkin käyttää mieluummin konetiskitabletteja, koska:
 • Ne ovat käteviä, koska ne voi vain laittaa astianpesukoneeseen.
 • Niiden kanssa pesuainetta ei mene hukkaan läikkymisen tai liika-annostelun vuoksi.
 • Ne on suunniteltu poistamaan vaikeimmatkin tahrat.
 • Finish® Ultimate -tabletit tarjoavat jopa 21 tehotoimintoa astianpesuohjelman aikana.

USEIN KYSYTTYÄ – KONEENPUHDISTAJAT

Koneenpuhdistajan käyttö on olennainen osa astianpesukoneen huoltoa, sillä se varmistaa, että astianpesukone toimii jatkossakin moitteettomasti ja puhdistaa astiat hyvin.
Finish® Dishwasher Cleaner -koneenpuhdistaja on kehitetty suojaamaan astianpesukonetta kahdella tavalla:
 • Se poistaa rasvan ja ruokajäämät.
 • Se hajottaa kalkkisaostumat, joita veden sisältämä kalsium aiheuttaa. 1
Finish® tarjoaa kahta erilaista koneenpuhdistajaa, joita voidaan käyttää eri tavoin: joko astioiden pesun yhteydessä tai koneen ollessa tyhjä.
Pesun aikana käytettävää In-Wash-koneenpuhdistajaa voidaan käyttää säännölliseen puhdistukseen, kun taas tyhjään astianpesukoneeseen laitettava koneenpuhdistaja vaikuttaa yleisiin ongelmakohtiin ja piilossa oleviin osiin, kuten suodattimiin, suihkuvarsiin ja putkiin. Molemmat tuotteet puhdistavat astianpesukoneen tehokkaasti, joten voit valita itsellesi paremmin sopivan.
Kun käytät Finish® koneenpuhdistajaa, varmista ensin, että astianpesukone on tyhjä, ja tyhjennä suodatin mahdollisista ruokajäämistä tai roskista.
 1. Poista tarra koneenpuhdistajan korkista. Älä poista korkkia.
 2. Aseta pullo ylösalaisin ruokailuvälinekoriin tai alimmaiseen astiatelineeseen.
 3. Sulje astianpesukone ja käynnistä pesuohjelma korkealla lämpötilalla. Älä lisää pesuun muita pesu- tai puhdistusaineita.
 4. Kun pesuohjelma on päättynyt, avaa astianpesukone, poista pullo ja kierrätä se.
 5. Jos astianpesukoneessa on paljon ruokajäämiä ja kertymiä, toista puhdistus.
Jos haluat pitää astianpesukoneen säihkyvän puhtaana, voit käyttää Finish® In-Wash -koneenpuhdistajaa kuukausittain rasvan ja lian kertymisen välttämiseksi.
 1. Täytä astianpesukone ja laita käyttämääsi konetiskiainetta pesuainelokeroon.
 2. Aseta In-Wash Dishwasher Cleaner -pussi astianpesukoneen pohjalle ja käynnistä tavallinen pesuohjelma.

USEIN KYSYTTYÄ – KONEENPUHDISTAJAT

Ennen kuin kerromme, miten huuhtelukirkastetta käytetään, tutustutaan sen taustalla olevaan tieteeseen. Joskus astioista ei tule niin kirkkaita kuin haluaisimme, mikä johtuu yleensä siitä, että ruoka- ja juomajäämät ovat kiertäneet astianpesukoneen sisällä ja tarttuneet takaisin astioihin, laseihin ja ruokailuvälineisiin pesuohjelman lopussa.
Finish® Rinse Aid -huuhtelukirkaste sisältää pinta-aktiivisia aineita, jotka vähentävät veden ja lasin välistä pintajännitystä, jotta hitaasti haihtuva vesi ei muodosta astioihin jälkiä.
Huuhtelukirkasteen avulla astioista tulee kirkkaampia ja kuivempia:
Huuhtelukirkaste estää ruoka- ja juomajäämiä päätymästä takaisin astioihin pesuohjelman lopussa.
Se torjuu ikäviä vesitahroja, joita voi tulla sekä astianpesukoneeseen että astioihin.
Keittiövälineet ovat aina kiiltäviä pesun jälkeen, eikä niissä ole ruokajäämiä, rasvaa tai vesiraitoja.
Huuhtelukirkaste varmistaa ajansäästön: se hajottaa vesipisarat astioiden päällä, joten astiat ovat pesuohjelman jälkeen kuivia.
Huuhtelukirkaste tulee huuhtelukirkasteen annostelijaan, joka sijaitsee astianpesukoneessa pesuainelokeron vieressä.

JOHTAVIEN ASTIANPESUKONEVALMISTAJIEN ENITEN SUOSITTELEMA

Kokeile konetiskitablettivalikoimaamme
*Finish on maailman myydyin tuotemerkki automaattisten astianpesukoneiden kategoriassa (lähde: NielsenIQ RMS data).
*Finish on maailman myydyin tuotemerkki automaattisten astianpesukoneiden kategoriassa (lähde: NielsenIQ RMS data).