Siirry pääsisältöön
Så här tar du bort hårdvattenfläckar från diskmaskinen

Kalkkisaostumien poistaminen astianpesukoneesta

Ota selvää, mitä Finish-tuotteita voit käyttää kalkkisaostumien poistamiseen astianpesukoneestasi ja näin pidentää sen käyttöikää. 

Olet ehkä kuullut puhuttavan kovasta vedestä asuinalueellasi. Kova vesi tarkoittaa usein sitä, että vesi kyllä maistuu hyvältä, mutta valitettavasti se voi aiheuttaa tahroja lasiin ja pinnoille sekä kerääntyä astianpesukoneeseen, ja sitä voi olla vaikea poistaa käsin. Mitä se tarkalleen ottaen on, ja mitä voi tehdä poistaakseen kovan veden kerrostumat ja saostumat astianpesukoneesta? 

Mitä tarkoittaa kova vesi?

Joillakin alueilla hanasta tuleva vesi tihkuu kalkkikivi- ja liitukivikerrostumien läpi, jotka koostuvat karbonaateista. Pehmeä vesi syntyy, kun näitä yhdisteitä on vain vähän, kun taas kova vesi sisältää suhteellisen paljon kalsiumia ja magnesiumia sekä muita mineraaleja. Tähän ei liity terveysriskiä, mutta kuten mainittu, se voi aiheuttaa kovan veden tahroja ja kalkkikertymiä sekä heikentää astianpesuaineen tehoa.  

 

Miten poistaa kovan veden aiheuttamat tahrat

Kovasta vedestä voi olla astianpesukoneessa kaksi seurausta – sameat lasiastia ja kalkkikertymät. Tämän ehkäisemiseen voit käyttää Finish Rinse Aid -huuhtelukirkastetta . 

Finish Rinse Aid -huuhtelukirkaste

Voit käyttää Finish Rinse Aid -huuhtelukirkastetta kovasta vedestä aiheutuvien tahrojen ja kalvojen poistamiseen, jotta astioista, laseista ja ruokailuvälineistä tulee kiiltävän puhtaita. Toimi näin: 

 1. Tarkista, onko astianpesukoneessasi sisäänrakennettu nestemäisen huuhtelukirkasteen annostelija, joka sijaitsee yleensä pesuainelokeron (-lokeroiden) lähellä. 
 2. Täytä huuhtelukirkasteannostelija Finish Rinse Aidilla ja pyyhi kaikki roiskunut tuote pois. 
 3. Finish-huuhtelukirkaste vapautuu automaattisesti huuhtelujakson aikana aina, kun astianpesukoneesi on käynnissä. 
 4. Suosittelemme, että huuhtelukirkasteannostelija pidetään aina täytettynä. Tarkista ja täydennä kuukausittain, tai jos astianpesukoneessa vilkkuu punainen valo, se ilmoittaa huuhtelukirkasteen alhaisesta tasosta. Täytä huuhtelukirkasteannostelija, kun näin tapahtuu. 

  

FINISH-ASTIANPESUKONESUOLA  

Vaikka edellä mainitut menetelmät auttavat sinua pääsemään eroon kovan veden aiheuttamista saostumista astianpesukoneessa, on myös tärkeää ehkäistä saostumien kertyminen alun perinkin. Varmista, että astianpesukoneesi puhdistetaan säännöllisesti, ja noudata alla olevia yksinkertaisia ohjeita Finish-astianpesukonesuolan ja Finish-koneenpuhdistaja n käytöstä. 

Finish-astianpesukonesuola

Finish-astianpesukonesuolan käyttäminen voi vähentää kalkin muodostumista astianpesukoneessa, koska se pehmentää vettä virratessaan pesukammioon. 

 1. Astianpesukonesuolaa on lisättävä astianpesukoneen lisäsuodattimeen. Se sijaitsee yleensä pesuyksikön pohjassa eikä ovessa, mutta tarkista asia valmistajan oppaasta tai käyttöohjeesta 
 2. Avaa korkki ja kaada suola sisään 
 3. Tarkista pakkauksesta, kuinka paljon suolaa tarvitset. Mittakuppi ja suppilo voivat olla hyviä apuvälineitä sekä suolan mittaamiseen että lisäämiseen astianpesukoneeseen. 
 4. Sulje korkki, kun olet kaatanut suolan. 
 5. Muista täyttää astianpesukonesuola säännöllisesti, jos huomaat sen olevan vähissä. Joissakin koneissa vilkkuu punainen valo, jos suolan määrä on alhainen. Varmista, että suolasäiliö täytetään, kun näin tapahtuu! 

 

Finish-koneenpuhdistaja

 1. Varmista, että kone on tyhjä, äläkä käytä mitään muuta saippuaa tai pesuainetta. 
 2. Aseta Finish-koneenpuhdistajan pullo ylösalaisin irrottamatta korkkia pullosta (mutta poista tarra korkista). 
 3. Sulje luukku ja aseta astianpesukone kuumimmalle pesuohjelmalle. 
 4. Kun ohjelma on päättynyt, poista pullo, kierrätä se ja astianpesukoneesi on optimaalisen tehokas. 
 5. Suositeltu käyttöväli on kerran kolmessa kuukaudessa. Koneenpuhdistajaa voi kuitenkin käyttää useammin astianpesukoneen käyttömäärien mukaan ja/tai silloin, kun siinä ilmenee hajuja tai toimintahäiriöitä. 

 

Kovan veden aiheuttamien tahrojen poistaminen on tärkeä vaihe astianpesukoneen huollossa. Tämä ei tarkoita ainoastaan sitä, että astiat ja lasit tulevat ulos kiiltävinä, vaan myös sitä, että voit pidentää astianpesukoneesi käyttöikää.