Siirry pääsisältöön
Hygieniska fördelar med diskmaskin

Astianpesukoneen hygienia

Ota selvää astianpesukoneen hygieniaan liittyvistä eduista, joita et saavuta käsin tiskaamalla – aina pöpöjä tappavista lämpötiloista likaisten pesusienten käyttöön.

Ei ole mikään salaisuus, että astianpesukoneilla on monia etuja: ne helpottavat likaisten astioiden pesua perhejuhlien jälkeen ja kuluttavat vähemmän vettä. kuin käsin peseminen. Mutta entä astianpesukoneen käyttöön liittyvät hygieniaedut? Astianpesukoneet puhdistavat paremmin kuin käsinpesu, emmekä tarkoita vain sitä, että ne kiiltävät.

Mikä tekee astianpesukoneista niin tehokkaita?

Astianpesukoneet pystyvät käyttämään todella kuumaa vettä ja paljon tavallista käsitiskiainetta vahvempia pesuaineita. Ne on suunniteltu tarkoituksella näin, koska kuuma vesi on paras tapa poistaa ruoan lika ja bakteerit astioista. Kiinteä rasva voi tarttua sitkeästi astioiden, lasien ja astioiden pintaan. Veden lämpö muuttaa rasvan nestemäiseksi, jolloin vaikeimmatkin tahrat häviävät helposti.

Yhdistä tämä lämpö Finish Ultimaten kaltaiseen ensiluokkaiseen puhdistustuotteeseen, jossa kaksikerroksisella tabletilla ja Powerball-teknologialla on tärkeä rooli täydellisen puhdistuksen aikaansaamisessa joka kerta.

Tappaako käsin tiskaaminen pöpöt?

Voitko siis pestä astiat käsin astianpesukoneen sijaan? Kun otetaan huomioon, että keittiösienissä elää huomattava määrä bakteereja – myös salmonellan ja E. coli -bakteerin kaltaisia pahaenteisiä bakteereja (1) – sienen käyttö ei ehkä ole paras idea. Sienet altistuvat kaikenlaisille ruoka-aineille, ja kun tähän yhdistetään sienen huokoinen ja kostea luonne, se on täydellinen ympäristö bakteerien kasvulle. Kyllä, se sieni, jolla peset astiat, joilta syödään ruokaa. Sieni on vaihdettava säännöllisesti, jotta vältät näiden bakteerien leviämisen.

Kuivauspyyhkeesi ovat yhtä syyllisiä ikävien pöpöjen kuljettamiseen, joten kun astiat ovat puhtaat, saatat kuivata ne pöpöjen saastuttamilla pyyhkeillä. Tiskirätit altistuvat myös paljon vedelle ja voivat jäädä kosteiksi, mikä on bakteerien kasvualusta.

Astianpesukoneet vähentävät luonnollisesti sienien ja tiskirättien kaltaisten tavaroiden tarvetta. On myös pesuohjelmia, joilla voit tehdä astioille syväpuhdistuksen, erityisesti jos käytät sitä yhdessä Finish-konetiskiaineen ja Finish In Wash -koneenpuhdistajan kanssa. Se tekee kaiken raskaan työn puolestasi ja jättää astiat täydellisen puhtaiksi ilman, että sinun tarvitsee seistä pesualtaan äärellä. Astianpesukoneet ovat siis hygieenisempiä astioiden puhdistamiseen käytettävien tuotteiden osalta.

Tappaako astioiden pesu kylmässä vedessä pöpöt?

Vaikka astioiden pesu kylmässä tai haaleassa vedessä voi olla sinulle ja käsillesi mukavampaa, se ei kuitenkaan ole hyvä puhdistuksen kannalta, sillä kylmä vesi ei ole tehokasta bakteereja vastaan.

Astioiden pesu kuumalla vedellä tappaa pöpöt, mutta lämpötilan tulisi olla yli 65 °C, jotta puhdistus olisi syvä ja tehokas. Kädet eivät kestä näitä lämpötiloja, joten ei ole mitään takeita siitä, että saisit pois astioissasi olevat bakteerit pelkällä käsinpesulla.

Astianpesukoneet ovat hygieenisiä, koska niissä on useita eri pesuohjelmia ja ne pystyvät pesemään astiat lämpötiloissa, joita kädet eivät kestä. Jos mietit, "kuinka kuumaa veden pitäisi olla astioita pestessä?", astianpesukoneen lämpötilaa koskevassa oppaassa esitetyt tiedot auttavat sinua saamaan parhaan mahdollisen puhdistustuloksen joka kerta.

Clean the Germiest Home Items