Siirry pääsisältöön
Temperaturguide för diskmaskin

Pesuohjelman lämpötilaa koskevat ohjeet

Lue kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää astianpesukoneen vedestä Finishin pesuohjelman lämpötilaa koskevista ohjeista.

 

Haluat tietysti astianpesukoneesi toimivan mahdollisimman hyvin – kiiltävistä, hohtavista laseista aina lian ja kertymien tehokkaaseen poistamiseen käytetyistä astioista. Vaikka luotamme siihen, että astianpesukoneemme tekee kaiken tämän ja paljon muuta, monet meistä eivät ole tietoisia siitä, miten astianpesulämpötila vaikuttaa koneen suorituskykyyn. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä järjestelmän toiminnasta, optimaalisesta pesulämpötilasta ja siitä, mitä tehdä, jos se ei ole tarpeeksi korkea.

 

Mikä on paras lämpötila astianpesukoneissa?

Astianpesukoneen lämpötila on kiinteä, jotta se olisi mahdollisimman tehokas. Astianpesukoneen keskimääräinen lämpötila on noin 51–60 °C. Tämä johtuu siitä, että astianpesukoneen veden lämpötilan on oltava riittävän kuumaa, jotta tiskiaine liukenee ja aktivoituu ja samalla poistetaan mahdolliset ruokajäämät ja rasva. Huuhteluvaiheen aikana vesi kuumennetaan hieman korkeampaan, noin 80 °C:n lämpötilaan, jotta voidaan varmistaa, että astioilta on turvallista syödä. 

 

Astianpesukoneen lämpötila ja elintarviketurvallisuus

Kaikki yli 60 °C:n lämpötilat ovat liian kuumia käsillesi. Konepesulämpötilat ovat kuitenkin yleensä paljon korkeampia, ja mitä kuumempaa vesi on, sitä perusteellisemmin astiat ja ruokailuvälineet voidaan puhdistaa.  

 

Miten tietää, onko astianpesukoneen veden lämpötila tarpeeksi kuuma?

Jos astianpesukoneen veden lämpötila ei ole riittävän kuuma, voit havaita merkkejä, esimerkiksi jos astiat eivät tule pesusta niin puhtaina kuin niiden pitäisi olla tai jos konetiskitabletti ei ole täysin liuennut.  

 

Voiko liian kuuma veden lämpötila vahingoittaa astianpesukonetta?

Vaikka astianpesukoneen veden lämpötilan on oltava riittävän kuuma, jotta lasit tulisivat kiiltäviksi ja pesu olisi perusteellinen, korkeat lämpötilat yhdistettynä huolimattomaan kunnossapitoon voivat vahingoittaa astianpesukonetta. Seuraavassa on lueteltu joitakin ongelmia ja miten ne parhaiten korjataan: 

Kuuma vesi ja kalkki

Korkeat lämpötilat merkitsevät sitä, että veden luonnollinen kalsium- ja magnesiumpitoisuus voi aiheuttaa kalkkisaostumia astianpesukoneen sisäpuolelle. Ajan myötä tämä voi muodostua ongelmaksi, sillä se voi heikentää astianpesukoneen tehokkuutta. Voit ratkaista tämän ongelman käyttämällä kerran kolmessa kuukaudessa Finish-koneenpuhdistajan kaltaista tuotetta kalkin sekä rasva- ja ruokakertymien poistamiseksi. Näin varmistat, että kone näyttää kiiltävältä, tuoksuu raikkaalta ja mikä tärkeintä, pitää astiat mahdollisimman puhtaina. 

 

Kuuma vesi ja sameat lasit

Toinen näiden korkeiden lämpötilojen haittapuoli on se, että ne voivat ajan mittaan saada lasisi näyttämään sameilta. Kuuma vesi sekoittaa lasin molekyylejä, ja lisäksi pesuaineen kemikaalit voivat kompensoida joitakin negatiivisia vaikutuksia. Vaikka paljain silmin lasit näyttävät sileiltä, nämä pienet kauneusvirheet vaikuttavat siihen, miten valo kulkee lasin läpi, ja tekevät lasista samean näköisen.  

 

Kun seuraavan kerran olet epävarma siitä, toimiiko astianpesukoneesi optimaalisessa lämpötilassa, katso meidän vinkit ja niksit ongelman ratkaisemiseksi. Suojaa aina koneesi ja lasit kuuman veden vaikutuksilta ryhtymällä tarvittaviin toimenpiteisiin.