Siirry pääsisältöön
Hur långt är ett diskmaskinsprogram?

Kuinka pitkä astianpesukoneen ohjelma on?

Astianpesukoneen ohjelmien pituudet voivat vaihdella, mutta mikä on normaalia tavalliselle koneelle? Selitämme, miten pitkiä pesuohjelmien pitäisi olla ja koska astianpesukonetta kannattaa käyttää.

Astianpesukoneen pesuohjelman pituus voi vaihdella huomattavasti riippuen koneen iästä ja valmistajasta sekä valitsemastasi pesuohjelmasta. Jotkut pikapesuohjelmat voivat kestää vain puolitoista tuntia, kun taas uudempien, energiatehokkaampien koneiden astianpesuohjelma voi kestää jopa neljä tuntia.

Kuinka monta pesuohjelmaa astianpesukoneessa on?

Useimmissa tavallisissa astianpesukoneissa on vähintään kolme pesuohjelmaa:

  • Kevytohjelma, jota käytetään usein herkille lasiesineille ja lautasille
  • Normaali pesuohjelma jokapäiväisille lautasille ja ruokailuvälineille
  • Tehopuhdistus astioille, jotka vaativat voimakkaampaa puhdistusta

Jokainen näistä ohjelmista on erilainen kestoltaan ja lämpötilaltaan, ja ne on valittava puhdistustarpeen mukaan.

Monissa nykyaikaisissa astianpesukoneissa on kuitenkin paljon enemmän ohjelmavaihtoehtoja. Näitä voivat olla:

  • Ekopesu: hidas, energiaa säästävä pesuohjelma
  • Pikapesu: astioille, jotka on jo huuhdeltu
  • Huuhtelu/säilytys: voit huuhdella astiat ja jättää ne astianpesukoneeseen odottamaan suurempaa lastia
  • Automaattinen puhdistus: havaitsee, kuinka likaisia astiat ovat, ja säätää asetukset automaattisesti
  • Ajastettu pesu: asettaa astianpesukoneen pesuvalmiiksi tiettyyn aikaan (hyödyllinen, kun odotat halvempia sähköhintoja tai jos koneen on oltava käynnissä, kun olet poissa kotoa)
  • Puolikas kuorma: pienempiin pesutarpeisiin
  • Herkkä pesuohjelma: herkkien astioiden pesuun

Astianpesukoneesi pesuohjelmien määrä riippuu sen iästä ja mallista.

Kuinka pitkä on tavallinen astianpesukoneen pesuohjelma?

On normaalia, että tavallinen astianpesukoneen pesuohjelma kestää kaksi tuntia tai enemmän, mutta astianpesukoneesi iällä ja mallilla on merkitystä.

Nykyaikaisten koneiden tavallinen astianpesukoneen pesuohjelma on yleensä pidempi kuin vanhempien koneiden tyypillinen pesuohjelma. Tämä johtuu siitä, että nykyaikaiset koneet on suunniteltu energiatehokkuutta silmällä pitäen. Vaikka se saattaa tuntua epäloogiselta, pidemmät ohjelmat säästävät energiaa ja käyttävät vettä tehokkaammin.

Voinko avata astianpesukoneeni kesken pesuohjelman?

Voit avata astianpesukoneesi kesken pesuohjelman – se saattaa häiritä ohjelman kulkua tietyissä malleissa (esimerkiksi jos astianpesukoneessasi on kuivausjakso) tai sinun on ehkä painettava käynnistyspainiketta uudelleen, mutta sen ei pitäisi aiheuttaa tulvaa keittiössäsi tai vahingoittaa konetta.

Monien ihmisten huoli perustuu yleiseen väärinkäsitykseen siitä, että astianpesukone täyttyy vedellä pesun aikana. Onneksi astianpesukoneesi ei toimi näin, joten vaikka oven avaaminen kesken pesuohjelman saattaa aiheuttaa pientä roiskumista (tai höyryn vapautumista), et joudu kohtaamaan hyökyaaltoa!

Milloin on paras aika käyttää astianpesukonetta?

Mikä voisi olla parempaa kuin kone, joka pesee astiat puolestamme? Astianpesukone poistaa tarpeen hinkata astioita itse ja antaa meille kiiltävät, puhtaat ruokailuvälineet ja kiiltävät lautaset yhdellä napin painalluksella. Mutta milloin on paras aika käyttää astianpesukonetta?

Paras aika käynnistää astianpesukone on myöhään illalla. Tähän vaikuttavat monet tekijät, kuten energiakustannukset, käyttö ja jopa melu. Monet ihmiset saattavat olla huolissaan astianpesukoneen yöllisestä käyntiäänestä. Se on kuitenkin yleensä isompi häiriötekijä päivällä, kun teet asioita (ja se voi saada sinut tuhlaamaan enemmän energiaa kääntämällä TV:n kovemmalle!) Yöllä astianpesukoneen humina on vain pieni häiriö, mutta se, onko se niin merkittävä, että se häiritsee unta, vaihtelee ihmisestä toiseen.

Astianpesukone verrattuna käsinpesuun

Oletko epävarma siitä, miten suhtautua konepesuun ja käsinpesuun? Lue lisää klikkaamalla tästä.

Kuinka kauan astianpesukoneen ohjelmat kestävät? Lue lisää klikkaamalla tästä.