Siirry pääsisältöön
Så här maskindiskar du bakplåtar

Miten uunipellit pestään astianpesukoneessa

Onko mikään niin tyydyttävää kuin vetää uunista pellillinen täynnä leivonnaisia? Tuskinpa vain. Mutta sen jälkeinen siivousoperaatio saattaa saada sinut miettimään, oliko se kaiken sen arvoista. Onneksi sinun ei tarvitse jynssätä käsin palanutta lasagnea tai rapeita muffininpaloja irti. Näin puhdistat uunipellit astianpesukoneessa.  

 

Kuinka puhdistaa uunipellit astianpesukoneessa?

Uunipellin puhdistaminen voi tuntua haastavalta, mutta säännöllinen puhdistaminen auttaa sinua paistamaan keksit täydellisesti pelti toisensa jälkeen. Noudata muutamaa yksinkertaista toimenpidettä, ja voit sanoa lopulliset hyvästit likaisille uunipelleille. 

  1. Finish©-tiskiaineilla voidaan hoitaa useimpien leivonta-astioiden puhdistaminen helposti. Jos uunipellit ovat pahasti tahriintuneet, yritä raaputtaa jäämät pois mahdollisimman hyvin ennen astianpesukoneeseen laittamista. 
  2. Tarkista, että uunipelti on konepesun kestävä ennen kuin laitat sen astianpesukoneen alatelineeseen. 
  3. Käytä esimerksiksi Finish® Ultimate Plus™ -konetiskiainetta pehmentämään kaikki kovaksi paistuneet ruokajäämät ja pesemään pelti puhtaaksi, sileäksi ja valmiiksi seuraavaa erää varten! 

Kun varmistat, että leivontatyökalusi pysyvät puhtaina ja rasvattomina, voit leipoa niillä vaikka miten paljon vuosien ajan. Hemmottele niitä konetiskiaineella, joka tekee raskaan työn puolestasi.   

 

Kuinka puhdistaa lasiastiat astianpesukoneessa?

Olet siis juuri viihdyttänyt talon täynnä vieraita kuuluisalla laatikkoruoallasi, ja nyt suosikkilasiastia näyttää hieman huonolta. Ei hätää. Tutustu siihen, kuinka puhdistaa lasiastia palaneesta ruoasta Finish®:n avulla, ja olet valmis viihdyttämään vieraita taas hetkessä.  

  1. Vaikka Finish®-tiskiaineet kykenevät poistamaan useimmat itsepäiset tahrat, jos uuniastiaasi on palanut kiinni ruokaa, saatat tarvita apua. Yritä poistaa ruoka mahdollisimman hyvin irti ennen astianpesukoneeseen laittamista 
  2. Tarkista, että lasiastia on konepesun kestävä, ja jos se on, laita se astianpesukoneen alatelineelle. 
  3. Käytä laadukasta tiskiainetta, kuten Finish® Ultimate Plus™, joka pesee jäämät pois ja antaa uskomattoman kiillon kovimmissakin vesiolosuhteissa.   
  4. Anna lasisen paistoastian kuivua ennen kaappiin laittamista.  

Haluatko tietää, miten juomalasit puhdistetaan oikein astianpesukoneessa ? Aiheesta kertova artikkelimme auttaa. 

 

Miten puhdistaa muffinipelti astianpesukoneessa?

Muffinipeltejä on painajainen pestä käsin, joten kunhan se on konepesun kestävä (monet silikoni-, lasi- ja metallivuoat ovat), anna astianpesukoneen hoitaa likainen työ.   

  1. Finish®-tiskiaineet puhdistavat erinomaisesti leivonta-astiat ilman esikäsittelyä (joten sinun ei tarvitse huuhdella niitä ennen astianpesukoneeseen laittamista). Jos muffinipellissä on kuitenkin pahasti palanutta rasvaa ja jäämiä, varmista, että pyyhit ne pois niin hyvin kuin mahdollista ennen kuin laitat sen koneeseen. 
  2. Useimmissa astianpesukoneissa ei ole tilaa metalliselle muffinssivuoalle ylätelineessä, joten aseta tarjotin koneen alaosaan. Silikonialustat kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan sijoittaa ylätelineelle – se on kauempana lämmöstä ja auttaa pitämään tuotteen hyvänä pidempään.  
  3. Käytä tehokasta tiskiainetta, kuten Finish® Ultimate Plus™, joka hajottaa rasvan, pehmentää pinttyneet ruokajäämät ja puhdistaa täydellisesti.