Unelmien illallisjuhlani

Illallisjuhlat voivat olla sekä unelmia, että painajaisia, jos ne vievät jalat altasi. Kaikki suunnittelusta ruoanlaittoon ja keskustelun (ja juomien) pitäminen virtaavana, voi olla haastavaa ja varmasti toivot joskus, että se kaikki tapahtuisi vain yhdellä taikasauvan heilautuksella!

Kysyimme muutamilta suosikki bloggaajiltamme, millaiset heidän unelmien illallisjuhlat olisivat, jos aikaa, budjettia, ja ruoanlaittotaitojamme ei tarvitsisi miettiä: keitä haluaisit kutsua, mitä söisitte ja kuka hoitaisi tiskit sen jälkeen?

”Kahden lapsen kiireisenä äitinä unelmoin usein pääseväni pois siitä kaikesta, joten kun Finish pyysi minua kehittämään unelmieni illallisjuhlat, ei ollut vaikea kuvitella, mitä ne sisältäisivät.

Ensinnäkin, on itsestään selvää, että juhlat olisivat vain aikuisille (anteeksi lapset!). Ernest Hemingwaylla oli mahtava sanonta Madridista kuvaillen sitä kaupungiksi, jossa kukaan ei mene nukkumaan ennen kuin yö on ohi, ja käytyäni siellä äskettäin ja rakastuttuani paikkaan, kaupunki olisi täydellisen unelmieni illalliselle.

Minulle täydellisessä illassa olisi kyse ruoasta, juomasta ja hyvästä seurasta. Ihmiset usein haaveilevat kuuluisuuksista, joita he kutsuisivat unelmiensa illalliselle, mutta olisin mieluummin hyvien ystävieni seurassa vieraiden sijaan, joten kaikki ystäväni olisivat siellä, myös ystävät, jotka asuvat tuhansien kilometrien päässä ja joita en ole nähnyt vuosiin.

Teema olisi 1920-luku puhtaasti glamourin ja tyylin takia. Aloittaisimme cocktaileilla ja pikkupurtavilla ennen siirtymistä herkullisiin lautasellisiin tapaksia, joita jakaisimme ja joiden yli juttelisimme. Viini virtaisi, kuten keskustelukin.

Skoolaisimme Patty Smithin, Bruce Springsteenin ja Lou Reedin musiikille ja katselisimme Bill Hicksin stand-up esitystä. Jälkiruokaan kuuluisi hienoimpia macaroneja Champs Élyséeltä Pariisista ja juuri jauhettua Blue Mountain kahvia.

Siivous olisi minimaalista - sameat lasit ja rasvaiset lautaset vietäisiin edestämme astianpesukoneeseen, jotta voisimme keskittyä varmistamaan, että yö olisi hyvä ja todella loppu ennen, kuin sanomme hyvästit."

Aedín @ Minis and Mum

 

"Rakastan klassisia illallisjuhlia. Meillä ei usein ole mahdollisuus järjestää niitä nykyään, mutta rakastan reseptien suunnittelua ja kunnollisia aikuisten iltoja aina silloin tällöin.

Unelmieni illallisjuhlat olisivat kuitenkin melko erilainen tapahtuma. Ihannetapauksessa se olisi täydellisen lämmin ilta ja minulla olisi kaunis kattaus ulkona pihalla. Kuvittelen italialaisen viinitarhan. Muista, että tämä on minun täydellinen visio illallisjuhlista, joten voin tähdätä korkealle!

Mitä söisimme? Kokkaisin tietysti, koska rakastan tuntikausien viettämistä keittiössä valmistellen uusia aterioita. Tapaan tarjota melko yksinkertaisia, mutta ruokailijoita hiveleviä alkupaloja, kuten paistettu Camembert juustoa revityn rapean leivän kanssa. Tahmea sulanut juusto tekee mielestäni aina kauppansa. Pääruoaksi ehkä sisäfileepihvi bearnaisekastikkeen kanssa, paksuja kotitekoisia ranskalaisia ja hieman kermaista pinaattimuhennosta. Nam! Rakastan sitrusten makua, joten valitsisin sitruunapiirakan jälkiruoaksi.

Kaikki huuhdottaisiin alas runsaalla punaviinillä, ehkä chileläisellä Merlot:lla tai argentiinalaisella Malbec:lla.

Koska kyseessä on unelmien illallisjuhlat, kenenkään ei tietenkään tarvitsisi tiskata. Tiskit pitäisi vain laittaa astianpesukoneeseen ja käynnistää se. Sen jättäisin miehelleni.

Viihteellä olisi vain pieni rooli; ainoastaan taustamusiikkia ja ehkä lautapeli ruoan jälkeen? Kaverillista kilpailua ei voita mikään. Trivial Pursuit on täydellinen valinta lautapeliksi – jokaiselle löytyy oma kategoriansa.

Sitten on aika palata kotiin päät hieman sumeana ja vatsat erittäin täysinä - täydellinen päätös."

Sian @ Potty Mouthed Mummy

 

"Nautin ruoanlaitosta, kun teen sitä huvin vuoksi - saatan tehdä suuren erän brownieita, mutta se vie koko iltapäivän. Joten kun on kyse todellisen illallisen valmistamisesta muille, en ole pätevä!

En ehkä ole mahtava kokki, mutta rakastan hyvää ruokaa, joten palkkaisin kokin. Gordon Ramsey olisi ensimmäinen valintani hämmästyttävän hyvän ruoan saamiseksi, vaikka hän voisi mielestäni hieman suuttua, joten ottaisin hänen sijaan luultavasti Jamie Oliverin tekemään jotain hieman kotoisampaa ruokaa. Haluan hämmästyttävän hyvän kolmen ruokalajin aterian ja jotain erittäin herkullista jälkiruoaksi! Sen jälkeen hänkin voisi liittyä vieraaksemme!

Mitä tulee muihin vieraisiini, haluaisin kutsua muusikon soittamaan meille ja koomikon naurattamaan meitä läpi yön!

Tietenkin nämä ovat unelmieni juhlat, eikä kukaan haaveile tiskaamisesta vieraiden lähdön jälkeen, joten palkkaisin hovimestarin hoitamaan ne. Hän voi täyttää astianpesukoneen jollain, joka tekee kaikista harmaantuneista juomalaseista kimaltavia ja kiiltäviä, kuten Finishillä. Hän voi sen jälkeen siivota kaiken, kun valmistaudun yöpuulle!"

Georgina @ Georgina Does