Tylsistynyt? Peli-ilta!

Me kaikki muistamme lapsuuden peli-illat, joissa koko perhe oli mukana pelaamassa monopolia, tai kun onginta oli lasten synttäreiden kohokohta, mutta lautapelit eivät ole enää vain lapsille tarkoitettuja. 

Aikuisille suunnatut lautapelit kasvattavat suosiotaan

Pariskunnat ja ystävät, jotka ovat kyllästyneet tavallisiin illanistujaisiin tai jotka eivät halua tavanomaista pubi- tai ravintolailtaa, ovat kasvavassa määrin päättäneet jäädä viettämään iltaa kotonaan tai ystäviensä luona. Lautapelit voivat tuoda merkittävän lisän näihin tapahtumiin, eivätkä ne ole enää ainoastaan lapsille.

Tässä joitakin tuoreita esimerkkejä suosituimmista lautapeleistä, joihin aikuiset haluavat päästä käsiksi:

  • Cards against Humanity: Röyhkeä korttipeli, joka palkitsee hauskimmista ja sopimattomimmista vastauksista näennäisesti yksinkertaisiin kysymyksiin.
  • Diplomacy: Sotilaallinen strategiapeli, jossa pelaajat yrittävät valloittaa vihollisen alueita. Vaikka se ei olekaan uusi peli (se julkaistiin vuonna 1959), se nauttii suurta suosiota.
  • Settlers of Catan: Tässä onnea sekä taitoa vaativassa pelissä pelaajat yrittävät hallita kuvitteellisen Catanin saaren resursseja käymällä kauppaa ja neuvottelemalla keskenään.
  • Scrabble: Tämä kuuluisa sanapeli on aina ollut hyvä ja suosittu. Viimeaikaiset älypuhelinsovelluksetkin ovat myös auttaneet nostamaan tämän haastavan pelin suosiota, jolla voit testata sanastoasi ja strategista kykyäsi sekä päivällä, että yöllä, valmiina seuraavaan peliin ystäviesi kanssa.
  • Pictionary: Tästä hyvin Charadesin kaltaisesta pelistä on olemassa useita versioita, joista haastavimmissa pelaajien täytyy piirtää abstrakteja ideoita kuviksi tietyssä ajassa, joita muut pelaajat yrittävät arvata. Se voi välillä olla niin turhauttavaa, mutta myös hauskaa!

Peli-illan järjestäminen

Vaikka pelattavan pelin päättäminen on vain puolet hauskuudesta missä tahansa peli-illoissa, todellinen puheenaihe on yleensä ruoka ja juoma. Keskeisin asia, joka kannattaa muistaa ruokaa tarjoiltaessa lautapelin aikana on, että käsin syötäviä sotkuisia tai rasvaisia ruokia, ei kannata tarjota. Juomat ovat melko itsestään selviä, mutta hyvän lisämausteen saa esimerkiksi sillä, että ensimmäiseksi tippunut joutuu palvelemaan pelaajia, jotka ovat vielä pelissä mukana. Miten ilkeä tai luova haluat olla välttääksesi tämän!

Jälkien siivous

Hauskan peli-illan jälkeen on tietysti jälkiä, jotka kaipaavat siivousta. Onneksi todellinen voittaja illan peleissä on isäntä tai emäntä, koska likaiset astiat ja lasit rajoittuvat (pääosin) yhdelle alueelle ja kun saat ne astianpesukoneeseen asti, ovat ne vain pesun päässä alkuperäisestä puhtaudestaan.

Yksi hienoimmista asioista koti-illoissa on se, että voit yleensä pyytää vieraita tuomaan puuttuvia asioita, kuten naposteltavaa, vielä viime hetkellä... mutta todennäköisesti konepesutabletit sinun täytyy hankkia itse.

Kaikki tiskit. Joka kerta.