Ruoantähteet: Vaikeimmin pestävät ruoat

Monilla pesukerroilla koneessa on aina muutama lautanen, kattila tai pannu, jotka on vaikeampi pestä kuin muut astiat. Tahmaiset-, kuivuneet- ja uuniruoat aiheuttavat suurimmat ongelmat, joten on hyödyllistä tietää, mitä varoa, jos ne ehtivät kuivua. Laittamalla astiat heti astianpesukoneeseen Finish konetiskiaineen kanssa varmistat, etteivät nämä ruoat jää pysyvästi astioihisi. Finish avulla sinulla ei siis ole mitään syytä huoleen.

 

Rasva ja sokerikuorrute

Jos olet juuri syönyt rasvaisen tai sokeripitoisen aterian, niistä voi jäädä jäämiä, jotka voi olla vaikea puhdistaa. Kuivuneet sokerit voivat olla hyvin vaikeita irrottaa, mutta Finish Powerball toimii esiliotuksena, eli voit laittaa asiat suoraan astianpesukoneeseen.

 

Kuivuneet ruoat

Murot ja muut kuivuneet ruoat voivat aiheuttaa ongelmia lautasellasi syömisesi jälkeen, sillä ruoantähteet kuivuvat ja takertuvat lautaseen. Tämä voi aiheuttaa ongelmia ilman kuumaa vettä tai pitkää liotusta. Jos et aio käynnistää astianpesukonettasi heti, niin huuhtele lautaset heti käytön jälkeen, jos voit. Vehnä, ohra ja munakokkeli voi kuivua nopeasti, mutta älä huolestu, vaikka ne kuivuisivatkin, koska Finishin avulla pääset useimmista kuivuneista ruoantähteistä eroon ilman ongelmia.

 

Uuniruoat

Lautaset eivät ole ainoita astioita, joita on vaikea puhdistaa käsin, sillä uunivuokiin, patoihin ja muihin uuninkestäviin astioihin voi takertua ruokajäämiä. Esimerkiksi tomaatit jäävät helposti kiinni, jos kypsennysaika on pitkä. Tällaisten tahrojen poistaminen olisi melkoinen urakka, jos astianpesukonetta ei olisi.

 

Kiinni palaneet ruoat

Ruoka, joka on palanut kiinni lautaseen tai pannuun, voi olla tuhoisa, mutta sinun ei pitäisi jättää niitä kokonaan ilman toivoa. Aloita liottamalla lautasta hyvin kuumalla vedellä, varmistaen, että se peittää palaneet kohdat. Laita se liottamisen jälkeen pesuun Finishin kanssa, jonka jälkeen astioiden pitäisi olla puhtaat. Tällaisissa tapauksissa syyllinen on yleensä maito ja juusto, joten pidä niitä silmällä, kun valmistat ateriaasi.

 

Tahrat mukeissa

Ruoat eivät ole ainoita, jotka ovat vaikeasti puhdistettavia. Tee aiheuttaa tanniiniensa takia vaikeita tahroja mukeihin ajan myötä. Tanniinit ovat periaatteessa väriainetta, jota käytetään myös nahan värjäämiseen. Vaikka näillekin tahroille on olemassa tahranpoisto menetelmiä, on parasta antaa astianpesukoneen huolehtia niistä. Vaikka nämä tahrat näyttävät kuivuneen mukiin kiinni, Finishin aktiiviset ainesosat irrottaa ne jättäen mukisi säihkyviksi.