Mistä rasvaa tulee lautasiin ja miten siitä pääsee eroon

Rasva on haastavaa pestä pois lautasista ja se voi tukkia astianpesukoneesi. Tarkastelemme täällä kolmea yleisintä rasvan lähdettä, miten voit vähentää sitä ja miten voit varmistaa astianpesukoneesi käsittelevän tehokkaasti sitä, mitä jää jäljelle.

Paahtaminen - Liha, siipikarja ja riista tuottavat tietyn määrän rasvajäämiä kypsennyksen aikana. Lisää perunat ja palsternakka pannulle paahtumaan ja ne voivat todella jättää pinttyneen, rasvaisen sotkun vuokaan.

Paahda liha sen sijaan astiaan sijoitetussa telineessä. Tämä mahdollistaa rasvan ja lihan nesteiden poistumisen kerääntymisen astian pohjalle. Kun on aika kypsentää perunat, kaada neste huolellisesti kannuun. Rasva asettuu sen pohjalle ja lihan nesteet päälle. Voit käyttää lihan nesteet maustaaksesi kastikkeesi. Laita perunat matalaan vuokaan ja kaada tarpeeksi rasvaa niiden päälle paahtaaksesi ne täydellisesti. Ne ovat terveellisempiä, aivan yhtä maukkaita ja sekä lautanen että astia on helpompi puhdistaa.

Paistaminen - paistaminen on niin rasvaista, kuin olla voi. Hyvä tarttumattoman pannun ansiosta voit käyttää vähemmän rasvaa, mutta voit myös harkita vaihtamista laardiin tai tavallisen auringonkukka- kasvis- tai oliiviöljyn käyttämistä spraypullossa. Tarvitset vain muutaman suihkauksen. Voisit myös valmistaa makkaraa ja pekonia grillivastuksella, jotta rasvaa syntyisi vähemmän.

Ruoanlaitto ja leivonta - Kaupasta ostetut kastikepurkit, kuten Bolognese voivat olla hyvin rasvaisia. Terveellisemmän version saamiseksi (sellaisen, joka ei peitä kattiloitasi ja lautasiasi rasvakerroksella) se kannattaa tehdä itse astiassa hienonnetuista tomaateista, sipuleista, valkosipulista, yrteistä ja liemestä.

Kun tulee siivouksen aika, on tärkeää kaapia kaikki rasvaiset jäämät pois lautasesta, pannusta tai kulhosta. Ylijäämä rasva voi jähmettyä astianpesukoneessa ja aiheuttaa tukoksia. Älä huuhtele pannua vesihanan alla ennen sen laittamista astianpesukoneeseen, sillä rasva hylkii vettä. Sen sijaan on paljon parempi pyyhkiä sen pinta talouspaperilla päästäksesi eroon niin suuresta osasta rasvaa, kuin mahdollista.

Laita likaiset astiat ylösalaisin astianpesukoneen alatasolle, jotta ne saavat hyvin vettä pesuprosessin aikana. Tarjoiluastiat ovat konepestäviä, joten nekin voi laittaa sinne, kuten myös monet tarttumattomat paistinpannut.

Kaikki Finish konepesuaineet poistavat rasvajäämiä, mutta voit tehostaa pesua Finish All in One Max Shine and Protectilla. Esiliottava Powerball auttaa poistamaan jopa vaikeimmatkin ruokatahrat, joten sinun ei tarvitse pestä astioita uudelleen. Laita astiasi vain astianpesukoneeseen, anna Finishin poistaa rasvajäämät ja jättää astiasi säihkyviksi!

Tiedämme, että puhdas astianpesukone merkitsee puhtaampia astioita. Rasvaa voi kerääntyä astianpesukoneeseen ajan saatossa. Siksi on tärkeää varmistaa rasvan poistaminen astianpesukoneen näkymättömistä, mutta elintärkeistä osista. Käytä Finish koneenpuhdistajaa pitääksesi astianpesukoneesi optimaalisessa kunnossa, jotta se voi jatkaa säihkyvien astioiden antamista sinulle.