Kovan- ja pehmeän veden erot

Olemme äärimmäisen onnekkaita saadessamme asua alueella, jossa vettä on aina käytössämme, mutta oletko ikinä ajatellut eroja vedessä, joka tulee hanastasi? Mikään lasillinen ei ole täysin samanlainen, joka johtuu veden kovuudesta. Tämä ero ilmenee sen vaikutuksesta kodinkoneisiin, eikä vähiten astianpesukoneeseen. 

Saadaksesi paremman ymmärryksen asiasta, olemme koonneet tämän tietopaketin, joka selittää, mitä tarkoitetaan kovalla ja pehmeällä vedellä, mitä vaikutusta sillä on astianpesuun ja mitä voit tehdä estääksesi sen negatiivisia vaikutuksia.


Kovat faktat

Kaikki vesi, joka tippuu sateena maahan, on luonnostaan pehmeää, joka tarkoittaa sitä, että ainoa ioni (sähköisesti varautunut atomi) on sodium. Kun vesi jatkaa matkaansa maakerrosten läpi, vesistöihin, pohjaveteen ja lopulta hanoihimme, siitä tulee kovaa. Tämä johtuu siitä, että siihen liukenee monia mineraaleja, kuten kalkkia, magnesiumia ja kalsiumia. Nämä mineraalit ovat monin tavoin parempia, koska monet niistä ovat välttämättömiä terveydelle, joten kova vesi on parempaa juotavaa ja se voi myös maistua paremmalta.

 

Kovat ajat

Kun kova vesi liikkuu astianpesukoneesi läpi, veden kivennäisaineet, etenkin kalkkijäämät, kerääntyvät lämmitysvastuksiin. Tämä tekee astianpesusta vaikeampaa, ja astiat voivat jopa näyttää likaisemmilta, koska kun veteen liuenneet mineraalit laskeutuvat uudelleen astioiden ja lasien pinnalle aiheuttaen laikkuja ja lasien harmautta.

 

Kovuuden pehmentäminen

Finish on kehittänyt useita tuotteita, joilla varmistetaan, että vaikka vesi olisi kovaa, ovat astiat, lasit ja aterimet hohtavia pesun jälkeen.

 

  • Ensiksi sinun pitäisi varmistaa, että astianpesukoneessasi on Finish Astianpesukonesuolaa, koska se pehmentää vettä eikä sisällä epäpuhtauksia, jotka voisivat häiritä astianpesukonettasi.
  • Sinun kannattaisi käyttää Finish Huuhtelukirkastetta, joka nopeuttaa astioiden kuivumista ja varmistaa sen, ettei astioihin jää mitään jälkiä niiden kuivuessa.
  • Ja viimeiseksi, Finish Koneenpuhdistajan säännöllisestä käytöstä kannattaisi tehdä tapa, sillä se varmistaa astianpesukoneesi puhtauden ja poistaa mineraalit, jotka muuten saattaisivat siirtyä astioihisi.   

Mikä tahansa veden kovuutesi on, ei ole mitään syytä sille, mikset saisi säihkyvän puhtaita astioita joka pesulla.