Jotkut pitävät kuumemmasta! Opas oikeanlaiseen pesulämpötilaan

On todennäköistä, että et ole koskaan tarkemmin miettinyt, miten astianpesukoneesi puhdistaa astiasi, mutta siihen liittyy paljon tekijöitä, joiden avulla sinä vältyt tiskivuorolta.

Saatat esimerkiksi ihmetellä, miksi astianpesukoneeseesi ei pysty säätämään tarkkaa pesulämpötilaa, mutta miksi ei?

Astianpesukoneen lämpötila on asetettu siten, että se tarjoaisi maksimaalisen tehon pesun aikana. Astianpesukone pyörii yleensä noin 65-70C –asteessa, joka on tarpeeksi kuuma pesuaineen liukenemiseksi ja aktivoitumiseksi, sekä astioihin jääneen ruuan ja rasvan irrottamiseksi ja pois pesemiseksi. Huuhteluvaiheessa pesukone lämmittää veden hieman kuumemmaksi, noin 80C-asteeseen, jolla varmistetaan, että astiat ovat varmasti puhtaita ja käyttökelpoisia pesun jälkeen.

Ei kalkkeutumille

Näistä korkeista lämpötiloista johtuen veden luonnollinen kalsium ja magnesiun saattavat aiheuttaa kalkkeutumia astianpesukoneen sisäpinnoille, aivan kuten vedenkeittimiinkin. Ajan kanssa tämä saattaa muodostua ongelmaksi, sillä tämä saattaa heikentää astianpesukoneen tehokkuutta. Onkin tärkeää käyttää kerran kuukaudessa koneenpuhdistusainetta, jotta pesukone voi toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Finish Koneenpuhdistaja poistaa kalkkeutumat ja sinne jääneen lian ja rasvan astianpesukoneen syvyyksistä. Näin astianpesukone näyttää puhtaalta ja tuoksuu raikkaalta. Puhdas astianpesukone tarkoittaa myös puhtaita astioita.

Sietämätön kuumuus

Suurin haitta korkeista lämpötiloista, on samentumat, joita saattaa ilmetä ajan kanssa. Samalla kun kuuma vesi ärsyttää lasin molekyylejä, niin pesuaineen kemikaalit saattavat aiheuttaa joidenkin niiden liukenemisen. Vaikka lasin pinta näyttää edelleen sileältä paljaalle silmälle, nämä pienet puutteet vaikuttavat siihen, miten valo osuu lasiin ja lasi alkaa näyttämään samealta.

Finish Shine and Protect on suunniteltu vastaamaan tähän ongelmaan. Patentoidut suojamenetelmät puolustavat lasia samentumia pysyvästi aiheuttavilta yhdisteiltä. Tästä syystä sinun ei tarvitse miettiä, voitko laittaa laseja tai jopa kristalleja astianpesukoneeseen, sillä sen lisäksi, että niistä tulee puhtaita, niin myös lasien kirkkaus on nyt suojattu.

Pidä huolta astioistasi Finish Shine and Protect -pesuaineen avulla ja voit unohtaa astianpesukoneen lämpötilan – lasisi ovat turvatut!

Rakasta astianpesukonettasi. Valitse Finish.