Viskilasit

"Uisge Beatha" - elämän vettä, kuten viski oli aikoinaan tunnettu, on tislattu jo lähes tuhat vuotta ja se on edelleen erittäin suosittua. Viski liittyy läheisimmin Skotlantiin, joka antaa nimensä skottilaiselle viskille, mutta Irlannillakin on omat vaateensa juomaa kohtaan, ja nykyään tislaamot ympäri maailmaa tuottavat omia paikallisia variantteja tästä juomasta. Yllättävää kyllä, ettei koko tänä aikana ole ollut kuin muutama astia, jotka ovat erityisesti suunniteltu sen juomiseen. Tutustumme yleisimpiin laseihin, joita käytetään viskin juontiin. 

Shottilasi

Mitä viskiin tulee, shottilasin on yleisimmin nähty sisältävät mitallisen pontikkaa tai bourbonia, ennen pamahtamistaan takaisin baaritiskille rakeisessa westernissä. Shottilasit ovat suunniteltu melko yksinkertaiseen tarkoitukseen tarjoten vain vähäiset mahdollisuudet monimutkaisen maun nauttimiseen. Loistava valinta juhliin, mutta ei ehkä paras valinta pitkään kypsyneille single malteille.

Grogilasi

Lowball lasi on yksi yleisimmin viskiin liitetyistä. Sen koko ja muoto mahdollistavat täydellinen määrän juomaa jään kanssa tarjoiltuna, jolloin sillä on runsaasti tilaa liikkua juoman seassa ja varmistaa, että se saavuttaa optimaalisen lämpötilan. Lasin matala profiili tarkoittaa myös sitä, että sillä on pienempi todennäköisyys kaatua ja läikkyä, joka on aina hyödyllistä!

Snifter-lasi

Lasin laaja muoto tarkoittaa sitä, että on suuri pinta-ala nesteestä on alttiina ilmalle, jolloin se reagoi viskin kanssa ja kypsyttää sitä samalla, kun sitä juodaan. Kaarevat sivut myös pitävät viskin aromin lasissa sen haihtuessa. Tämän tyyppinen lasi on täydellinen niille, jotka arvostavat viskiä sen lämmetessä, jäiden sijaan. Sen varresta kiinnipitäminen nostaa juoman lämpötilaa ja tuo esiin sen monimutkaisia ja hienoja makuja.

Glencairn viskilasi

Tämä on yksi harvoista laseista, jotka on suunniteltu erityisesti viskille, ja sen muoto perustuu perinteisiin nosing copita laseihin, joita käytetään tislaamoissa viskin maisteluun ja testaukseen. Master blenderit Skotlannin viidestä suurimmasta viskin tuottajasta hyväksyivät sen muodon. Se on samankaltainen snifter lasin kanssa, mutta sen alaosa on leveämpi, eikä siinä ole jalkaa, jolloin se on lähemmässä kontaktissa käden kanssa antaen lämmön levitä koko juomaan; ja pienempi reuna pitää vapautuvat aromit sisällään taaten voimakkaan juomakokemuksen.

Viskilasiesi puhdistaminen

Kuten kaikki muukin elämässä, viskilasillisen nauttiminen tarkoittaa tiskiä. Astianpesukone pesee pari lasillista nopeasti, mutta niiden toistuva pesu voi ajan mittaan aiheuttaa harmaantumista. Olemme Finishillä kehittäneet Finish Quantum Shine and Protectin, joka on erityisesti suunniteltu suojaamaan lasejasi prosessissa, joka aiheuttaa lasien harmaantumista. Joten voit nauttia elämän vettä silloin, kuin haluat, ilman huolta sen vaikutuksista shotti-, grogi-, tai snifter-laseihisi.