Hauskaa kameran kanssa

Kata illallispöytääsi kertakäyttökameroita, niin saat keskustelun käyntiin ja naurun raikumaan. Lisäksi voit antaa vieraillesi tehtäväksi ottaa kymmenen erilaista hauskaa kuvaa.

 1. Lusikka nenällä – Tasapainottele lusikkaa nenälläsi kymmenen sekunnin ajan ja pyydä jotakuta ikuistamaan taidonnäytteesi.

 2. Appelsiinihymy – Työnnä appelsiinilohko suuhusi ja esittele kameralle kaunein hymysi.

 3. Syömäpuikkomursu – Ehdoton ohjelmanumero, jos tarjolla on nuudeleita. Tökkää vain kaksi syömäpuikkoa ylähuulen alle ja irvistä kameralle.

 4. Solmudrinkki – Valitse itsellesi pari. Kiertäkää käsivartenne ristikkäin ja juottakaa sitten drinkkejä toisillenne. Tämä romanttinen tehtävä sopii erityisesti pariskunnille.

 5. Origamihaaste – Päästä mielikuvituksesi valloilleen, taittele lautasliinasi origamin tapaan ja ikuista luomus filmille.

 6. Peilisali – Ota kuva hohtavan puhtaan juomalasin läpi, niin saat mukaan kiinnostavan visuaalisen tehosteen. Idea toimii erityisen hyvin, jos pöydässä on värillisiä tai pinnaltaan epätasaisia laseja.

 7. Jäniksen korvat – Poseeraa jonkun toisen vieraan kanssa ja nosta vaivihkaa kaksi sormea pilkottamaan tämän pään takaa.

 8. Cameo-kuva – Cameo-kuvista on tullut suosittuja kaikkialla maailmassa, ja idea toimii mainiosti myös illalliskutsuilla. Hyppää vain jonkun muun poseerauksen taustalle ja piristä otosta hauskalla cameo-roolityöllä.

 9. Perspektiivileikki – Leikittele etu- ja taka-alalla olevien kohteiden kokoeroilla ja ota kuva, jonka mittasuhteet ovat vähän vinksallaan. Voit esimerkiksi pidellä suolasirotinta lähellä kameraa ja ottaa kuvan jostakusta kauempana istuvasta. Näyttää siltä kuin vieras istuisi jättimäisen suolasirottimen vieressä!
   
 10. Elokuvaposeeraus – Osoita leffatietämyksesi ottamalla kuvausasennoksi jokin tunnettu elokuvaposeeraus, esimerkiksi Robert De Niro Taxi Driverissa tai klassinen Charlie’s Angel -kolmikko.