Vaikeimpien astioiden laittaminen astienpesukoneeseen

Meillä kaikilla on outouksia keittiön kaapeissamme, vuokia, jotka olemme saaneet lahjaksi ja jota emme ikinä käytä ja oudon muotoisia laseja, joista emme ole varmoja mistä olemme saaneet ne. Nämä esineet päätyvät usein kaapin perälle pölyttymään siitä syystä, että ne on vaikea puhdistaa. Tässä on muutama hyödyllinen vinkki, jonka avulla saat hankalan muotoiset esineet laitettua astianpesukoneeseesi.  

Korkeammat ja painavammat esineet kannattaa asettaa alas ja lasit, kupit ja muoviesineet ylös.

 

Pannut ja kattilat

Suuremmat esineet, kuten pannut ja kattilat kannattaa laittaa alatasolle. Uunivuoat kannattaa laittaa alatason reunaan, jotta ne eivät estä veden kulkua koneessa ja jotta muille esineille jäisi mahdollisimman paljon tilaa. Kattilat voivat viedä paljon tilaa, mutta ne voidaan pinota myös niin, että ne puhdistuvat niin sisältä, kuin ulkoakin.

Lasiesineet

Suurin osa laseista voidaan pestä ylätasolla ilman ongelmia, kunhan ne ovat konepesun kestäviä. Kuitenkin jotkut korkeat esineet, kuten samppanjalasit tai kannut kannattaa laittaa alatasolle, jotta koneeseen mahtuu muutakin.

Aterimet

Aterimet tulisi laittaa terä ylöspäin aterinkoriin tai vaakatasoon aterimille tarkoitetulle tasolle. Veitset voidaan laittaa kumminpäin tahansa, vaikka niiden poistaminen on helpompaa, jos terä on alaspäin. Suuremmat esineet, kuten lastat, kauhat ja pihdit saattavat aiheuttaa ongelmia, jos ne ovat huolimattomasti aterinkorissa, joten ne kannattaakin laittaa ylätasolle kuppien ja lasien väliin.

Muoviesineet

Jos astianpesukoneesi on vanhempi malli, jossa lämmitinvastukset ovat näkyvillä, yleensä koneen pohjassa, alatasolla olevat muoviesineet saattavat tippua niiden päälle, joten ne kannattaa laittaa ylätasolle kuppien ja lasien kanssa.  

Erikoisen muotoiset esineet

Erikoisen muotoiset esineet, kuten munakupit tai suuret lautaset voivat tarvita hieman asettelua, jotta löydät niille sopivan paikan astianpesukoneesta, johon ne mahtuvat. Alataso on hyvä paikka niille, kunhan keskelle jää tarpeeksi tilaa veden kierrolle.  

 

Siinä se siis oli. Toivottavasti tästä artikkelista on sinulle hyötyä ja saat kaapeissasi pölyttyvät astiat takaisin käyttöön, jotta sinulla olisi enemmän vaihtoehtoja, kun mietit seuraavaa kattaustasi.