Vaarat keittiössä

Jokaista kääntämätöntä pannua ja jokaista keittiön kulmaa vaanivat bakteerit, lika ja muut inhottavat asiat, joita ei ole puhdistettu. Keittiön likaisimmat paikat aiheuttavat paljon ongelmia ja on hyvä olla tietoinen niistä, jotta voit puhdistaa ne usein ja perusteellisesti. Vaikka astianpesukone hoitaa useimmat puhdistus ongelmat, on sinun hyvä pitää näitä asioita silmällä.

Pesuallas

Et välttämättä ajattele että pesualtaasi olisi todella likainen paikka, kumminkin se on tarkoitettu puhdistamista varten! Ruokien jäämien bakteerit voivat levitä runsaasti pesualtaan kosteissa tiloissa. Nämä bakteerit voivat aiheuttaa sairastumisia, jonka takia on hyvä pitää pesuallas yhtä puhtaana kuin vessa. Käyttämällä astianpesukonetta useammin pidät pesualtaan puhtaampana, tukokset poissa viemäristä sekä säästät samalla vettä.

Astiankuivausteline

Myös astiankuivaustelineet voivat kerätä bakteereita samalla tavalla kuin pesualtaat, jos niitä ei puhdisteta säännöllisesti. Niitä astioita varten, joita et halua pestä astianpesukoneessa on hyvä omistaa kuivausteline, johon voit asettaa pannut ja muut painavat astiat kuivumaan (telineen avulla astiat kuivuvat oikein). Aina on myös mahdollisuus, että vieraat eivät laita likaisia laseja suoraan astianpesukoneeseen.

Keittiön työtasot

On tärkeää pitää keittiön työtasot sekä leikkuulaudat puhtaina, koska käsittelet näillä pinnoilla ruokia, joita syöt. Likaiset keittiötasot ja leikkuulaudat voivat myös levittää bakteereita, jotka voivat aiheuttaa sairauksia.

Tässä muutama nopea vinkki keittiön työtasoista:

  • Pese keittiön työtasot ennen ruoan valmistusta.
  • Puhdista ruokatahrat mahdollisimman nopeasti.
  • Pidä huoli että puhdistat työtasot perusteellisesti aina kun olet käsitellyt raakaa lihaa, siipikarjaa tai kananmunia.
  • Älä koskaan laita syömisvalmiita raaka-aineita työtasoille, joilla on käsitelty raakaa lihaa.

Leikkuulaudat

Raa’an kananlihan vaarat ovat hyvin dokumentoitu, mutta riskit eivät lopu vain sen valmistamiseen. Leikkuulaudat voivat kerätä itseensä suuren määrän erilaisia bakteereja, jotka vaarantavat ruoan valmistuksen. Leikkuulaudat ovat onneksi helpoimpia astioita puhtaana pidettäviksi. Yksinkertaisesti laita leikkuulaudat astianpesukoneeseen ruoan valmistuksen jälkeen (suosittelemme käyttämään lihalle, kasviksille ja kalalle omaa leikkuulautaa). Yksi perusasia puhtaassa keittiössä on puhtaat lautaset. Helpoin tapa pitää lautaset puhtaana on käyttää astianpesukoneessa Finish Shine and Protect konepesutabletteja, jotka jättävät astiat puhtaiksi ja kiiltäväksi. Mitä tiskeihin tulee, sinun täytyy olla murehtimatta niistä ja laittaa astiat vain astianpesukoneeseen. Finish tekee raskaan työn puolestasi.