Syitä astianpesukoneen tehottomuuteen

Astianpesukoneet tekevät astioiden puhdistuksesta hyvin helppoa. Sen sijaan, että joutuisit pestä yksittäisiä astioita käsin, voit laittaa kaikki lautaset, lasit ja ruokailuvälineet turvallisesti pesuun ja ottaa ne vain hetkeä myöhemmin puhtaana, säihkyvinä ja kuivina ulos! Joskus astiat saattavat olla vielä likaisia pesusta tullessaan, vaikka ne olisivatkin olleet säihkyvän puhtaita loput 99 kertaa sadasta. Sille voi olla monia eri syitä, joista osaa käsittelemme tässä artikkelissa ja annamme sinulle vinkkejä siitä, miten saat säihkyvän puhtaan lopputuloksen tulevaisuudessakin.

 

Oireet

Heikosti toimivissa astianpesukoneissa on huomattavissa muutamia tyypillisiä oireita. Selkein merkki siitä on likaiset astiat pesuohjelman päätyttyä, mutta koneeseen saattaa jäädä myös vettä pesun jälkeen tai se voi haista epämiellyttävälle. Näistä ongelmista huomaa helposti, että jokin ei toimi niin kuin sen pitäisi.

 

Syyt

On monia asioita, jotka voivat haitata astianpesukoneesi astioiden puhdistamista. Kalkki saattaa estää vettä virtaamasta oikein ja se voi tukkia pesukoneen viemärin. Toinen syy voi joskus olla se, että pesuohjelma ei jostain syystä pyöri loppuun saakka ja vettä jää koneeseen.

Syy astianpesukoneen huonoon pesutehoon voi kuitenkin olla se, että se tarvitsee kunnon puhdistusta. Finish Koneenpuhdistajalla voit vähentää tukoksia ja kalkkikertymiä koneessasi.

 

Ratkaisu

1. Tarkista osat käsin nähdäksesi onko niissä tukoksia. Pesukoneen suodattimiin on voinut jäädä ruoantähteitä tai jotain pieniä osia, jotka tukkivat sen. Mikäli löydät jotain, poista suodatin ja tyhjennä sen sisältö, ennen kuin vaihdat sen uuteen.

2. Laadukkaan koneenpuhdistajan avulla saat suurimman osan liasta pois ja se puhdistaa myös astianpesukoneesi putket. Suuremmista tukoksista pääset eroon pesemällä kaikki vaikeapääsyiset osat, kuten astianpesukoneen kulmat, saranat ja jopa suihkuvarren reiät.

3. Muista puhdistaa astianpesukonettasi tasaisin väliajoin, joko 100 pesun jälkeen tai kolmen kuukauden välein käytöstä riippuen. Tee se käyttämällä koneenpuhdistajaa ja käynnistä tyhjä sykli. Finish Koneenpuhdistaja poistaa rasvan, kalkkisaostumat astianpesukoneestasi varmistaen sen, että astianpesukoneesi toimii parhaalla mahdollisella tavalla.