Puhdistusopas: Keittiötarvikkeet

Olemme kaikki tehneet sen: laittaneet astianpesukoneeseen asioita ja tarvikkeita, jotka eivät mielestämme kuulu sinne. Kun keittiötarvikkeittesi määrä kasvaa osa saattaa tarvita tarkempaa pesua - mikä tarkoittaa sitä, että se vie enemmän arvokasta aikaasi. Olemme koonneet tähän listan yleisimmistä keittiötarvikkeista, joiden laittaminen astianpesukoneeseen saattaa epäilyttää ja vinkkejä siitä, miten varmistat, että voit laittaa ne kaiken muun kanssa astianpesukoneeseen ja säästää arvokasta aikaasi.


Juustoraastin

Jos olet käyttänyt juustoraastinta, kopauta sitä muutaman kerran roskakorin yllä, jotta suurimmat juustonpalat irtoavat ja laita se astianpesukoneen alaosan lautasille tarkoitettuihin pidikkeisiin. Kuumuus ja vedenpaine irroittavat kaiken ylimääräisen, joka raastimeen on voinut jäädä. 

Vispilä

Vispilää käytetään usein kananmunien vatkaamiseen, jotka kuivuvat astioihin nopeasti. Saattaa myös vaikuttaa siltä, että saat vispilän puhtaaksi ainoastaan pesemällä sen käsin. Sinun tarvitsee kuitenkin vain laittaa se astianpesukkoneen ylätasolle, jossa vesi ja pesuaine pääsevät siihen käsiksi. Ennen käynnistystä laita Finish Powerball pesuainelokeroon, jossa se esiliottaa ja irroittaa kaikki kuivuneet ruoantähteet.

Mandoliini

Tälle on erittäin helppo ratkaisu, laita se alatasolle lautasille tarkoitettuihin pidikkeisiin, jossa vesi pääsee siihen helposti käsiksi ja poistaa kaikki mehut, hedelmälihan ja siemenet.


Valkosipulipuristin

On tärkeää muistaa valkosipulipuristimen kohdalla, että vesi ja tiskiaine pääsevät läpi puristimen pienistä rei’istä. Helpoin tapa tämän varmistamiseksi on laittaa se aterimille tarkoitettuun lokeroon aukinaisena kummatkin puolet eri suuntaan käännettynä, ettei veden paine paina puristinta yhteen pesun aikana ja jätä valkosipulia sen sisään.


Perunasurvin
Tämän erikoinen muoto ja siihen jääneet ruoantähteet tekevät sen sijoittamisesta astianpesukoneeseen vaikeaa. Paras ratkaisu on madaltaa astianpesukoneen ylätasoa, mikäli se on mahdollista ja asettaa survin vaakatasoon. Tämä auttaa vettä ja pesuainetta pääsemään tarvittaviin paikkoihin eikä survin pääse tippumaan tason läpi ja osumaan liikkuviin osiin.  

Noudata näitä ohjeita ja jos vastaasi tulee erikoisempia tarvikkeita, kannattaa kokeille, mikä on paras ratkaisu niille. Valmistajan ohjeet kannattaa aina ottaa huomioon ennen, kun laitat ne astianpesukoneeseesi. Ei ole kuitenkaan mitään syytä sille, että joutuisit enää ikinä pesemään keittiötarvikkeitasi sen jälkeen, kun olet ottanut ne pois astianpesukoneestasi.