Puhdistuskuuri astianpesukoneellesi

Astianpesukone on kiistatta yksi kovimmin työskentelevistä laitteista keittiössäsi. Pitkäaikaisessa säännöllisessä käytössä tai lyhemmässä raskaammassa käytössä sen teho voi kuitenkin alkaa hiipua, kun se tukkeutuu rasvasta, ruokajäämistä ja kalkista. Jos olet huomannut, että astianpesukoneesi ei toimi niin kuin sen pitäisi, voi olla aika tehdä sille täydellinen puhdistus, jota se tarvitsee. Tämän oppaan avulla voit oppia, miten puhdistat astianpesukoneesi kohta kohdalta ja autat pitämään sen suorituskykyisenä.

 

Osat

Avatessasi astianpesukoneen luukun, näet muutamia osia, jotka voit puhdistaa itse. Suodatin, joka on astianpesukoneen alareunassa, astiatelineet ja jopa astianpesukoneen suihkuvarsi ovat kaikki irrotettavissa. Tämä tarkoittaa sitä, että pääset vihdoin käsiksi vaikeapääsyisiin paikkoihin kuten suihkuvarren sisään tai suodattimen alle. Kun astianpesukoneesi luukku on auki, katso tarvitsevatko astianpesukoneen kulmat puhdistusta. Jos näet likaa tai kalkkijäämiä, ne voidaan puhdistaa pesusienen, hammasharjan ja saippuan avulla. Älä myöskään unohda pesukoneen saranoita, joihin jää usein likaa. Saat ne puhtaaksi hammasharjalla ja huomaat eron heti!

 

Koneenpuhdistaja

Astianpesukoneen osat eivät ole ainoita, jotka tarvitsevat puhdistusta, sillä myös pumput, putket ja viemärit kaikki tarvitsevat pesua varsinkin, jos ne ovat olleet kovassa käytössä. Tehokasta koneenpuhdistajaa käyttämällä varmistat asianmukaisen puhdistuksen astianpesukoneelle; se auttaa poistamaan kalkin ja pitää vedenkierron sujuvana.

Jotta saisit tehokkaan puhdistuksen astianpesukoneellesi, käytä Finish Koneenpuhdistajaa, jolla voit vähentää rasvaa ja kalkkia, joita voi kertyä astianpesukoneen elintärkeisiin osiin. Se virtaa koneen osien läpi ja puhdistaa myös kaikki piilossa olevat osat, joiden läpi saattaa kulkea jopa kilo rasvaa kuudessa kuukaudessa. Sen kaksitehoinen vaikutus vähentää rasvaa ja kalkkia, mutta myös neutraloi pahat hajut.

Kun käytät koneenpuhdistajaa, irrota kansi, aseta se astianpesukoneeseen ylösalaisin ja käynnistä korkeimman lämpötilan pesuohjelma koneen ollessa muuten tyhjä. Kun sykli on ohi, astianpesukoneesi on puhdas ja se tuoksuu miellyttävältä.