Miten valita astianpesukone

Olet siis harkitsemassa astianpesukonetta? Mutta minkä tyyppinen sopii parhaiten keittiöösi ja perheellesi? Lue tämä yksinkertainen opas, joka auttaa sinua valitsemaan ihanteellisen mallin itsellesi.

Pöytämalli

Jos sinulla on rajallisesti tilaa keittiössäsi, etkä halua menettää kaappitilaa, on kompakti, työtasolle sijoitettava pöytäastianpesukone erinomainen vaihtoehto.

Alkaen 45cm x 55cm (ollen vain vähän suurempia, kuin mikroaaltouunit), pöytäastianpesukoneissa on tilaa jopa kuudelle astiastolle, joten se sopii yksineläjille, kiireisille pariskunnille, pienille perheille ja jopa matkailu- ja asuntovaunuihin.

Vaikka pöytämallit eivät ole kiinni putkissa – ne ottavat vetensä keittiön hanan yhteydestä ja se poistuu alas viemäriin - ne tarjoavat täsmälleen saman puhdistustehon, kuin suuremmatkin astianpesukoneet ja käyttävät kaikkia normaaleja Finish puhdistustuotteita. Ja koska konetta ei ole liitetty putkistoon, tarkoittaa se sitä, että voit ottaa sen mukaasi muuttaessasi. Ihanteellinen valinta niille, jotka asuvat vuokralla.

Kapea

Tarvitset vain 45cm kaappitilaa asentaaksesi kapean astianpesukoneen pieneen keittiöösi - ja saat monia arvokkaita minuutteja, jotka olisit muuten viettänyt tiskatessa!

Vaikka ne ovat normaaleja astianpesukoneita 15cm kapeampia, ne tarjoavat silti erinomaisen puhdistus kapasiteetin. Niihin mahtuu 90-100 asiaa - tai 9-10 astiastoa - mikä tekee niistä ihanteellisia pariskunnille tai pienille perheille.

Kapeat mallit, jotka voivat maksaa jopa alle 300€, voivat olla joko vapaasti seisovia tai, jos suosit yhtenäisempää ulkoasua, voit valita integroidun astianpesukoneen, joka on piilotettu kaapin oven taakse.

Täysikokoinen

Jos sinulla on kiireinen, kasvava perhe tai rakastat viihdyttää ja sinulla on tilaa käytettävänäsi, on täysikokoinen kone oikea valinta sinulle.

Voit valita joko vapaasti seisovan astianpesukoneen, joka vie tilaa 60cm kaapin verran tai, jälleen kerran, jos haluat tasaisen kaapiston ilman esillä olevia kodinkoneita, valitse kokonaan tai osittain integroitu astianpesukone. Täysin integroitu kone on täysin piilossa oven takana, puoli-integroidussa koneessa on paneeli, joka vastaa muun keittiön ilmettä, mutta sen käyttöpainikkeet ovat esillä. Integroidut koneet ovat yleensä hieman kalliimpia ja hieman pienempiä eteen sijoitetun oven takia.

Täysikokoisessa astianpesukoneessa on tilaa 12-15 astiastolle ja monissa on ajastintoiminto, melua vähentävä järjestelmä ja ne edustavat energiatehokkuuden kärkipäätä.

Siinäpä se, on olemassa astianpesukone jokaiseen kotitalouteen, sinulle jää vain valinta!