Miten teet lisätilaa keittiöösi

Keittiöt voivat olla ahtaita ja täynnä asioita, joita käytetään harvoin – usein muiden kustannuksella.

Lohjenneet kulhot ja lautaset, joita et kehtaa käyttää, viruvat kaappien perällä tehden mahdottomaksi löytää tilaa tärkeämmille asioille, kuten uudelle astianpesukoneelle, jonka keittiösi ansaitsee.

Vaan ei enää! Seuraa tätä yksinkertaista opasta vapauttaaksesi tilaa – ja aikaa – keittiöösi.

Kaikki alkaa valmistelusta

Kokoa kaikki puhdistusaineesi, laatikko hyväntekeväisyyteen, vahvoja roskapusseja ja iso kulho kuumaa saippuavettä. Tyhjennä kaikki sisältö kaapeistasi, kunnes kaikki omaisuutesi on pöydällä, keskellä huonetta tai toisessa huoneessa. Näin voit aloittaa puhtaalta pöydältä...

Säilö tai luovu niistä

Suuret tarjoiluastiat illallisseurueille? Tehosekoitin smoothieille, jota käytät vain kesällä? Suklaafonduesetti? Ne vain sotkevat keittiötäsi ja syövät tilaa. Latoa ne kannellisiin muovirasioihin pitääksesi ne puhtaina ja kuivina ja säilytä ne siististi muualla (esim. varastossa tai autotalli) tai anna tavarat hyväntekeväisyyteen, jos tiedät, ettet tule enää koskaan käyttämään niitä. Jos se on hieno ja arvokas kapistus, saatat jopa saada rahaa siitä netin kauppapaikkojen kautta. Ylimääräisen rahan voi laittaa johonkin, jota olet halunnut keittiöösi pitkään - uuteen astianpesukoneeseen!

Muista kohtuus  

Tarvitsetko todella 20 astiastoa ja 50 juomalasia - joista kaikki ovat eri paria? Jos et ole varma, erottele ne. Pakkaa ne, jotka tuntuvat olevan liiallisia ja siirrä ne pois keittiöstä. Jos et löydä mitään säilyttämisen arvoista, on ehkä paras lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai myydä. Klassiset teesetit, vanhat astiastot ja kuvioidut ruokailuvälineet voivat olla erittäin haluttuja. Laita kaikki astiat, mitkä ovat lohjenneet tai et kattaisi vieraillesi, roskiin.

Heitä pois...

Haljenneet puulusikat ja aikoinaan kouluun myyjäisistä tulleet rasvaiset tai ruostuvat pikkuleipälaatikot ovat no-no. Hankkiudu niistä eroon. Mitkä tahansa uunivuoat, joita et ole käyttänyt yli vuoteen voivat mennä myös, yhdessä kattiloiden kanssa, joiden kahvat heiluvat vaarallisesti ja paistinpannujen, jotka ovat menettäneet tarttumattoman pinnoitteensa. Reikäiset kuivausliinat voidaan heittää pois ottaa puhdistusliinoiksi.

…ja tarkista

Katso säilykkeiden ja purkkien päiväykset ja ole realistinen. Jos sinulla on ollut puoliksi käytetty tomaattipyree yli vuoden, paras paikka sille on roskakori. Pyyhi kaikki puhtaaksi ja laita ruoat mahdollisuuksien mukaan merkittyihin muovikoreihin, jotta voit helposti nostaa ne pois kaapistasi ja katsoa, mitä sinulla on. Se ehkäisee tavaroiden työntämistä kaapin perälle ja niiden unohtamista, kun olet seuraavan kerran menossa kauppaan ja korit säästävät myös paljon tilaa varsinkin, jos ne pinoaa.

Ota askel taakse

Nyt kun kaapit ja työtasot ovat tyhjiä, harkitse tarkkaan, mitä laitat mihinkin. Ajattele pistorasioiden sijaintia, miten käytät keittiötäsi ja mitä alueita käytät eniten. Luo tee- ja kahviasema. Laita kupit ja mukit, teepussit, sokeri- ja kahvipurkit vedenkeittimen yllä, joka olisi lähellä ruokailuvälineitä ja ehkä jääkaappiakin. Jos mahdollista, leivänpaahtimen tulisi olla leipälaatikon / leipäkaapin lähellä, joka voisi myös olla lähellä leikkuulautaa. Vaikeimmin sijoitetuissa kaapeissa tulisi säilyttää asioita, joita käytät vähiten. Älä täytä kaappeja liian täyteen, mutta älä myöskään jätä niille tarpeettomasti tilaa. Kaappien jäädessä tyhjiksi näet, miten voisit muokata keittiötäsi asentaaksesi uuden astianpesukoneen. Kompakti pöytäastianpesukone on fantastinen tilansäästäjä ollen mitoiltaan vain noin 440 x 550 x 520mm, kun taas työtason alle sijoitettavat kapeat astianpesukoneet voivat pestä yhdeksän astiastoa ollen vain 450mm leveitä, joka on kaapin standardileveys.

Joten nyt meillä olisi siisti keittiö, jossa on kaikki mitä tarvitset mukaan lukien tiskiallas - mutta aivan varmasti jokin muu hoitaa astianpesun!