Keittiön inhokit

Keittiön voidaan väittää olevan kodin keskiö, joten sinänsä ei ole yllättävää, että muiden ärsyttävän huonot tavat siellä pistävät hermosi koetukselle. Olemme koonneet keittiön helmasyntejä, joihin sekä ärsyynnytään, että syyllistytään!

Likaiset keittiöliinat

 

Oletko koskaan käsiä kuivataksesi tarttunut keittiöliinaan, jonka syövereistä olet tuntenut tahmeat ruoan tähteet edellisen käyttäjän jäljiltä?

 

Päädyt pesemään kätesi uudelleen, koska ne ovat likaiset jälleen. Arizonan yliopistossa tehty tutkimus paljasti, että 89 % keittiön tekstiileistä ka

ntavat kolibakteeria, jota löytyy sekä ihmisten, että eläinten ruuansulatuskanavista[1]. Keittiöliinat ovat itseasiassa siis yhtä pahoja pöpöjen kerääjiä, kuin keittiönpesusienet.

Keittiöstä löytyy kodin muihin huoneisiin verrattuna ylivoimaisesti eniten basilleja – listaus sisältää myös kylpyhuoneet ja vessat. Nämä pöpö voivat lisääntyä yli kahdeksaan miljoonaan alle 24 tunnissa, joten on todella tärkeää huolehtia keittiön hygieenisyydestä ja sen ylläpidosta[2].

Märät tapaukset lavuaarin yhteydessä

Jos keittiöliina ei ole yltäpäältä ruoan tähteiden peitossa, sitä on saatettu käyttää keittiön pintatasojen kuivaamiseen, mikä puolestaan levittää basilleja entistä laajemmalle alueelle. Nojatessasi työtasoon kosteus saattaa imeytyä vaatteisiisi jättäen kostean tunteen ja tahroja!

Likaiset lattiat ja pöytätasot

Tahmea ja rasvainen lattia ja likaiset pöytätasot voivat olla kokkauksen sivutuotteita, mutta ne jäävät monesti siivoamatta. Ajattele raukkaa, joka laskee kätensä ketsuppi lammikkoon, jonka sinä olet huomaamattasi jättänyt muita tahraamaan. Loppujen lopuksi kukaan ei pidä likaisista keittiötasoista, se on jopa kamalampaa kuin likainen lattia.

Ruokaa saattaa tippua lattialle missä tahansa huoneessa, mutta keittiössä lattian tahroista saattaa löytyä öljyä, juomaa, muruja tai kastiketta. Jos jälkiä ei siivota saman tien ne saattavat levitä ympäri asuntoa jättäen vanoja mennessään – puhumattakaan loistartuntojen mahdollisuudesta!

Roskien jättäminen keittiön tasoille

Keittiösi koosta ja tasoilla säilytettävästä tavarasta riippuen roskien jättäminen keittiön tasoille ei ole ainoastaan epähygieenistä ja mahdollisesti vaarallista, vaan se voi kutsua taloosi ei-haluttuja tuholaisia, kuten torakoita[3]. Vaikka sinulla olisi roskakori keittiössäsi, se ei kuitenkaan takaa kaiken roskan päätyvän sinne. Tämä taas johtaa tuholaisten majoittumiseen oletetusti kotisi hygieenisimpään paikkaan.

Mikrossa räjähtelevä ruoka

Ruokaa lämmittäessä mikroaaltouunin kätevyys on kyseenalaistamaton, mutta lämmittäminen saattaa helposti sotkea koko laitteen ruokaan. Voisi ajatella, että suojakupu pitäisi kaiken sotkun mukavasti eristettynä – nopeasti lämpenevän ruoan nestemäiset molekyylit kuitenkin aiheuttavat usein paineen nousun, joka usein johtaa mahtavaan ”kulinaristiseen” räjähdykseen. On siis tärkeää jättää ilmarakoja pakenevalle lämmölle ja muistaa sekoittaa lämmitettävää ruokaa säännöllisesti.

Sameat juomalasit ja märät tiskit

Raottaessasi tiskikoneen luukkua pesuvaiheen loppupuolella saatat nähdä vesiputouksen kaltaista toimintaa, kun koneesi yläosasta suihkuaa vettä alla olevien tiskiesi päälle huuhteluvaiheessa. Vaikka tiskisi olisivatkin ruoantähteistä vapaat, et silti saa toivomaasi tulosta tiskeillesi – kiiltävän puhdasta pintaa.

Tällainen ärsytyksen aihe tapaa kasaantua hiljalleen suuremmaksi ärsykkeeksi. Tilanne voi muodostua myös noloksi, etenkin jos kestitset vieraita, jotka huomauttelevat likaisista astioista – vaikka ne juuri olivat pesukoneessa. Tämä on yleinen ongelma, joka voidaan helposti selättää käyttämällä tiskikoneessa huuhteluainetta ja muita tiskikoneen lisäaineita, kuten pesukonesuolaa.

Säännöllisesti käytettynä Finish Huuhtelukirkaste auttaa sinua suojaamaan ja palauttamaan lasiesi kiillon viiden tehovaikutuksen avulla:

  • Huuhtelee jäämät
  • Nopeuttaa kuivumista
  • Taistelee vesijälkiä vastaan
  • Muodostaa suojaavan pinnan
  • Takaa kirkkaat pesutulokset joka pesussa

Tiskivuoret

On taloudessa tiskikone tai ei, likaiset tiskit tapaavat silti kertyä korkeiksi vuoriksi lavuaariin tai tasolle sen viereen. Vaikka tiskivuori olisi kuinka iso tahansa, Finish Powerball auttaa sinua aina käyttämään aikaa muuhun, kuin tiskaamiseen käsin. Varmista, että tiskit on asetettu koneeseen oikein tiskikoneeseen välttäen pinoja, ja aloita pesuohjelma kun kone on täynnä.

Kuten huomaamme, on monia asioita, jotka keittiössä voivat tehdä elämästä ärsyttävää, mutta tiskaamisen ei tarvitse olla yksi näistä. Finish Powerball tarjoaa sinulle tehokasta puhdistusta, tehoten rasvaan ja vaikeisiin ruoan tähteisiin ja varmistaen, että astiasi ja aterimesi ovat yhtä hygieenisen puhtaita jokaisella pesukerralla. Niille, jotka haluavat vähän extra kiiltoa laseille ja lautasille suosittelemme kokeilemaan Finish Huuhtelukirkastetta.[1] http://www.huffingtonpost.com/2014/10/16/kitchen-rag-bacteria_n_5960786.html

[2] http://www.webmd.com/food-recipes/features/germs-in-kitchen#1

[3] http://www.health.gov.au/internet/publications/publishing.nsf/Content/ohp-enhealth-manual-atsi-cnt-l~ohp-enhealth-manual-atsi-cnt-l-ch5~ohp-enhealth-manual-atsi-cnt-l-ch5.3