Kahvitahrojen poistaminen

Legenda kertoo, että yli tuhat vuotta sitten etiopialaiset maanviljelijät havaitsivat, että heidän vuohensa tulivat erittäin energisiksi ja leikkisiksi syötyään tietyntyyppisiä punaisia marjoja. Tämä johti siihen, että he kokeilivat niitä itse ja löysivät marjan sisältä kahvipavun, joka on nykyään meille kaikille tuttu. Alun perin kahvia syötiin hauduttamisen ja juomisen sijaan.

Kahvi on stimuloiva ja maukas juoma, jonka hyödyistä voimme kaikki nauttia monin eri tavoin. Joissain maissa kahvi valmistetaan hitaasti ja nautitaan runsaan maidon sekä maustettujen siirappien kanssa. On myös paikkoja, joissa on harvinaista nähdä kahvia muussa muodossa kuin erittäin vahvana, mustana ja jossa on erittäin paljon sokeria. Kuuma tai kylmä, makea tai karvas, vaahdolla, maidolla tai mustana, kahvi kaikissa muodoissaan on säännöllinen osa useimpien ihmisten elämää.

 

Mukien huono puoli

Kaikista eduistaan huolimatta kahvilla on yksi huono puoli, kun kyse on astioiden puhtaudesta: rumat tummat renkaat kupeissa ja mukeissa, jotka vaativat parhaan konetiskiaineen irrotakseen. On olemassa useita tapoja, joilla nämä renkaat ja tahrat voidaan välttää. Helpoin ja tehokkain tapa välttää nämä renkaat on juoda juoma kohtuullisen nopeasti antamatta sen jäähtyä. Kun olet juonut sen, huuhtele muki nopeasti ennen, kuin laitat sen astianpesukoneeseen. Tietenkään tämä ei ole aina mahdollista, koska osa kahvin viehätystä on se, että siitä voi nauttia kaikessa rauhassa.

Jos lisäät maitoa kahviin tai jos vaihdat kahvin miedompaan, ei mukeihin ja kuppeihin todennäköisesti jää tahroja verrattuna vahvaan, tummaan kahviin. Tämäkään ei ole aina ihanteellisin vaihtoehto, koska kaikilla on oma kahvimakunsa, joka on yhtä yksilöllinen, kuin sormenjälki.

Useimmat Finish tuotteet on suunniteltu erityisesti vaikeille tahroille, joista Finish Quantum on osoittautunut erityisen tehokkaaksi tee- ja kahvitahroja vastaan.

Kahvi ja tee haihtuvat hieman eri tavalla verrattuna muihin nesteisiin, jättäen tahrat tiiviimmiksi pienemmälle alueelle, joka tarkoittaa sitä, että pesuaineen täytyy työskennellä kovemmin poistaakseen tahrat. Finish on uskomattoman tehokas hajottamaan kahvitahroja ja se myös toimii erittäin nopeasti, jotta saat täydellisen puhdasta parhaalla astianpesuaineella.

Jos tahra on kuivunut pitkään, tai jos se on poikkeuksellisen vaikea irrottaa, kokeile täyttää se kiehuvalla vedellä, lisää pari ruokalusikallista Finish jauhetta tai Finish Powerball tabletti. Jos jätät mukin yön yli likoamaan, huuhtele se seuraavana aamuna ja huomaat tahrojen kadonneen.