Itsesi löytäminen kovasta vedessä

Kova vesi. Se on lause, jonka olet ehkä kuullut puhuttaessa asuinalueestasi. Se voi tarkoittaa, että vesi maistuu paremmalta, mutta se voi aiheuttaa jäämiä laseihin ja kylpyhuoneen pintoihin, sekä kertymiä astianpesukoneeseen, joita voi olla vaikea poistaa käsin.

Mitä kova vesi on?

Vesi on "kovaa", kun se sisältää suhteellisen suuria määriä kalsiumia, magnesiumia ja muita mineraaleja. Mitä enemmän mineraaleja vesi sisältää, sitä kovempaa se voi olla. Lauseen itsessään uskotaan olevan peräisin vaikeuksista, joita se voi aiheuttaa saippuan vaahtoutumiselle, sen ollessa vaikeaa (engl. it’s hard).

Vedenkeitin efekti

Yksi helpompia tapoja osoittaa kovan veden vaikutus on kurkistaan vedenkeittimeesi. Jos asut kovan veden alueella, saatat huomata valkoista, hilseilevää ainetta vedenkeittimen alareunassa tai sivuilla, jos se on ollut jonkin aikaa ilman puhdistusta. Ajan mittaan sama kalkki, jonka näet, voi vaikuttaa sen osiin, mikä saattaa vähentää sen tehokkuutta. Vesi saattaa kiehua hitaammin tai lopulta myös hajota ilman puhdistusta tai vaihtoa.

Miten käsitellä kovan veden jäämiä

Astianpesukoneessasi kova vesi voi aiheuttaa lasien harmaantumista ja kalkkijäämiä. On olemassa useita tapoja näiden ongelmien käsittelyyn, yksinkertaisesta puhdistuksesta uuteen vesisäiliöön.

  • Finish Astianpesukonesuola voi auttaa sinua välttämään jäämiä astianpesukoneessa ja astioissa, pehmentämällä vettä koneen sisällä. Se lisää puhdistustehoa ehkäisemällä laikkuja ja vesiviiruja, joita kova vesi voi jättää astioihisi.
  • Saavuta täysin kuivia tuloksia ilman ruokajäämiä tai vesilaikkuja huuhtelukirkasteella Shine & Protect huuhtelukirkasteen avulla. Se säästää aikaasi hajottamalla vesipisarat ja jättää astiasi upean kiiltäviksi.