“Huuhtele ennen kuin peset” myytin murtaminen | Finish

Me Finishillä tiedämme, että vanhoja tapoja on vaikea kitkeä pois ja astioiden huuhtelu ennen tiskikoneeseen laittamista voi olla yksi sellainen asia, joka on syöpynyt kauan aikaa sitten mieleesi. On joka tapauksessa tärkeää muistaa, että tiskikoneesi pystyy kestämään paljon enemmän kuin luuletkaan.

Myytti:

Lautasten huuhteleminen ennen tiskikoneeseen laittamista takaa sen, että ne tulevat koneesta ulos puhtaampina.

Myytin murtaminen:

Joillekin meistä tämä saattaa tuntua tehokkaammalta tavalta, mutta todellisuudessa lautasten huuhteleminen ennen koneeseen laittamista on oikeastaan vähemmän tehokasta veden säästämisen kannalta. Astianpesukone puhdistaa tiskit käyttämällä korkeaa veden lämpötilaa varmistaakseen, että lautasesi ovat hygieenisesti puhtaita pesuohjelman päätyttyä.

Jos sinusta tuntuu, että lautasesi tulevat ulos tiskikoneesta raidallisina tai niissä on ruoan jämiä, tämä tarkoittaa sitä, että koneesi on Finish Huuhtelukirkasteen tarpeessa. Se poistaa lian ja vesitahrat sekä tekee astioista säihkyvän kirkkaita. (Suomen sivuilla ei ole kyseistä tuotetta niin otettu sieltä vastaava tuote ja sen ominaisuudet.)

Toinen vaihtoehto mihin kannattaa kiinnittää huomiota on koneesi tiskikone suolan määrä – liika suolan määrä saattaa jättää raitoja astioihisi. Toisaalta jos et lisää lainkaan suolaa astianpesukoneeseen, tahrat ja raidat jotka ilmaantuvat kun kovaa vettä täyttyy koneeseen, saattavat muodostua pysyväksi ongelmaksi. Finish Astianpesukonesuola on tehokasta veden pehmennykseen ja sen avulla koneen puhdistustehokkuus paranee.

Myytti:

Jos en esihuuhtele astioitani, voinko laittaa ne suoraan pöydältä tiskikoneeseen?

Myytin murtaminen:

On silti tärkeää poistaa ylijääneet ruoan jämät lautaselta ennen niiden laittamista astianpesukoneeseen, sillä se auttaa ennaltaehkäisemään putkien tukkiutumista suurista ruoantähteistä. Erityisen huolellinen kannattaa olla kaiken ”tahmean” ruoan kanssa, kuten pastan, riisin ja esimerkiksi salaatinlehtien kanssa, sillä ne voivat päästä sellaisiin paikkoihin joita ei näe.

Jos et aio laittaa astianpesukonetta heti päälle voi olla, että pesukone haisee lautasiin jääneiden ruoanjämien takia. Älä kuitenkaan unohda, että tiskikoneen puhdistus tulisi suorittaa kerran kuussa Finish Koneenpuhdistajalla, jotta astianpesukoneen puhdistusaine poistaa kirkkaan rasvan ja kaikki hajut.

Myytti:

Vanhempani joutuivat joka kerta esihuuhtelemaan astiat ennen kun he laittoivat ne tiskikoneeseen, eli pitäisikö minunkin tehdä niin?

Myytin murtaminen:

Astianpesukoneet ovat kehittyneet valtavasti niistä ajoista kun vanhempasi olivat nuorempia ja modernit tiskikoneet on kehitetty kestämään suuren määrän likaa. Aiempina vuosikymmeninä astiat piti esipestä, jotta ne varmasti puhdistuivat kunnolla, mutta kodinkoneiden kehittyneen teknologian ansiosta ne ovat tehokkaampia kuin koskaan aikaisemmin. Joissain tiskikoneissa on jopa anturit, jotka tunnistavat kuinka tehokkaasti niiden pitää puhdistaa astioita[1], joten esihuuhtelemalla astiat annat koneelle illuusion siitä, että lautanen on jo suhteellisen puhdas.

Nyt kun olet lukenut miksi sinun ei kannata huuhdella astioita ennen kuin laitat ne koneeseen, mikset kokeilisi toimia niin?

Tiskikoneet eivät pelkästään säästä energia- ja sähkölaskuasi, vaan ne myös ovat parempia veden käytön tehokkuuden kannalta ympäristölle (ja lompakollesi) [2]. Huuhtelemalla lautaset ennen kuin laitat ne koneeseen, tuhoat kaiken sen kovan työn jonka tiskikoneen kuuluisi tehdä.

Läpi elämän jatkuneista tavoista on vaikeaa päästä eroon, mutta kun ne kasvattavat laskujasi ja hukkaavat aikaasi, muutos on pitkällä aikavälillä hyväksi sinulle ja pankkitilillesi. Esihuuhtelu kuuluu menneisyyteen joten kaavi, älä huuhtele. Jätä kaikki likaiset tiskit Finish Powerball astianpesuaineen huoleksi – se kykenee puolustautumaan jopa vaikeimpia ruoanjäämiä vastaan.[1] http://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/a33322/stop-prerinsing-dishes/

[2] https://www.finish.co.uk/dishwashing-expert/dishwasher-benefits/money-saving-dishwashers/