Cocktail juhlien järjestäminen pienellä budjetilla

Cocktail juhlat ovat loistava tapa kerätä ystävät tyylikkäästi yhteen. Vaaditaan vain hieman viitseliäisyyttä pukeutumiseen, muutamat drinkit, musiikkia ja voit saada aikaan tunnelmalliset juhlat, joista ihmiset puhuvat vielä kuukausienkin päästä. Ainoa haittapuoli niissä on se, että jotkin monimutkaisemmat reseptit vaativat kaappitilaa, jossa kaikki ainesosat voi säilyttää. Loistavien juhlien järjestäminen ei pitäisi kuitenkaan viedä perikatoon, joten olemme koonneet listan viidestä klassisesta cocktailista, jotka tyydyttävät erilaisia mieltymyksiä, joihin sinun tarvitsee ostaa vain kolmea eri alkoholia - giniä, viskiä ja vermuttia.

Tom Collins

Tämä on helppo valmistaa, eläväinen, mutta herkkä juoma, joka ajoittuu 1870-luvulle.

50ml Giniä
25ml Sitruunamehua
1tl Sokeria
Soodavettä

Yhdistä gini, sitruunamehu ja yksinkertainen siirappi hyvin highball lasissa, ja sen jälkeen täytä lasi soodavedellä ja koristele sitruunaviipaleella.

Gimlet

Tom Collinsin lyhempi serkku Gimlet on huomattavasti happamampi ja se on nimetty Britannian Kuninkaallisen laivaston kirurgin Sir Thomas Gimlette:n mukaan.

50ml Giniä
25ml Limemehua
1tt Sokeria

Täytä sekoituslasi jäillä ja kaada sokeri, gini ja limemehu samalla sekoittaen. Siivilöi juoma martinilasiin ja tarjoile sitruuna kierteen kanssa.

Martini

Yksi yksinkertaisimmista juomasekoituksista, ja ehkä myös tunnetuin. Martini on hyvä tapa korostaa ginin monimutkaista makua, mutta se ei välttämättä sovi kaikille, sillä siinä on melkoisesti makua.

50ml Giniä
10ml Vermuttia

Sekoita vermutti giniin sekoituslasissa, joka on täynnä jäätä ja sekoita, kunnes seos on kylmää. Siivilöi se martinilasiin ja koristele oliivilla. Voit tehdä martinista "likaisen" lisäämällä tilkan oliivien suolavettä juomaan.

Manhattan

Tämäkin on hyvin yksinkertainen cocktail, jonka luonnetta voi muuttaa käytetystä viskistä riippuen. Joten aloita suosikillasi, mutta kokeile skotlantilaisia viskejä, bourbonia ja ruisviskejä.

25ml Viskiä
15ml Vermuttia

Täytä sekoituslasi jäillä ja lisää viski sekä vermutti. Sekoita ne huolellisesti yhteen, muttei liian kylmäksi. Siivilöi seos martinilasiin ja tarjoile joko sitruuna kierteen, tai maraschinokirsikan kanssa.

Old Fashioned

On sanottu, että tämä juoma ansaitsee nimensä, koska se on maailman vanhin cocktail. Tämä on täydellinen cocktail kaikille, jotka suosivat tummempia alkoholeja ja monimutkaisempia makuja.

50ml Viskiä
1tl Sokeria
Appelsiinin kuorta

Laita suuri pala appelsiininkuori lyhyeen lasiin ja lisää sokeri sen päälle. Työstä sokeria kuoreen käyttäen sen karkeutta hyväksi, jolloin kuori hajoaa ja vapauttaa öljyjä ja makua. Lisää puolet viskistä ja sekoita liuottaaksesi sokerin. Täytä lasi jäillä, lisää loput viskistä ja sekoita kunnolla. Voit myös lisätä katkeroa, jos haluat siihen lisää makua.

Kuten kaikki elämässä, kaikenlaisten juhlien järjestäminen tarkoittaa yhtä asiaa: tiskejä. Ei ole väliä kuinka monta likaista astiaa elämässä tulee, anna Finishin huolehtia pesusta, jolloin voit keskittyä tärkeämpiin asioihin. Finish Shine and Protectin avulla voit rentoutua tietäen, että cocktail laseistasi ja kaikista muistakin laseistasi pidetään huolta Finishin avulla.