Astianpesukoneen niksit

Saatat luulla, että astianpesukone on vain astianpesuun, mutta sitä voi käyttää myös moniin ​​hauskoihin ja omituisiin asioihin. Kokeile ruoanlaittoa, saappaiden pesua tai perunoiden pesua, astianpesukoneessa on useita toimintoja, joita voit kokeilla. Riippumatta siitä, miten kekseliäs olet astianpesukoneen kanssa, varmista, että käytät Finish Koneenpuhdistajaa säännöllisesti pitämään astianpesukoneesi puhtaana ja että se toimii parhaimmillaan.

 

Puhdista… melkein kaikki

Vaikka ne ovat nimeltään astianpesukoneita, ei se tarkoita sitä, että sinun pitäisi pestä sillä vain astioita. Mieti lemmikkien ja lasten leluja, työkaluja tai jopa rikkalapiota. Astianpesukoneesi on monikäyttöinen laite, jolla voi puhdistaa melkein kaiken. Mitään edellä mainituista ei kannata pestä normaalien astioiden seassa, mutta kannattaa kokeilla joskus muitakin kuin astioita, jotta näet eron pesutuloksessa.

Pese vaatteesi

Voi tuntua hieman oudolta laittaa lippiksesi astianpesukoneeseen, mutta se on kenties paras keino pestä käytössä tullut lika pois. Lippiksissä on täydellinen muoto, joka sopii astianpesukoneeseen ja se puhdistuu myös sisäpuolelta. Voit pestä myös jalkineita: kumisaappaat ja varvassandaalit on helppo pestä, kunhan muistaa ottaa mahdollisen vuoren pois kumisaappaista ennen pesua.

Kokkaa

Joillekin kokkaaminen astianpesukoneessa saattaa kuulostaa myytiltä, vaikka se on totta. Voit valmistaa esimerkiksi lohta hyvin helposti astianpesukoneessasi. Syy johtuu höyrystä – astianpesukoneesi lämpötila ei luultavasti ylitä 70 astetta, joten lohesta ei tule ylikypsää vaikka sinulla olisi tehokkain ohjelma päällä.  Höyry kypsentää lohen hitaasti eikä siitä tule kuivaa ja sen koostumus pysyy oikeanlaisena. Lohi kannattaa kääriä folioon ja varmistaa se, ettet käytä pesuainetta sillä kertaa.  Englanninkielinen resepti löytyy tästä.

Puutarhanhoito

Yllä mainittujen kumisaappaiden lisäksi voit pestä myös puutarhatarvikkeet. Aseta muurauslastat, talikot ja muut työkalut astianpesukoneeseen saadaksesi ne taas parhaimmilleen, mutta vältä kaikkea missä on puinen kahva, koska se voi vääntyä lämmössä. Voit jopa pestä puutarhasi hedelmät ja vihannekset, päästäksesi eroon niissä olevasta liasta ja mullasta. Jos olet nostanut paljon perunoita pellostasi voit pestä nekin astianpesukoneessasi.