Anna käsiesi levähtää

Astioiden peseminen käsin voi olla rasittavaa. Se ei ainoastaan maksa enemmän, kuin astianpesukoneen käyttö[1], mutta se voi olla myös likaista, hankalaa ja joskus myös riskialtista työtä! Tässä artikkelissa käymme läpi asioita, joita kannattaa ajatella, kun harkitset tiskaavasi käsin.

 

1. Punaiset, kuivat kädet

Yksi yleisin valituksen aihe tiskaamisessa on sen aiheuttama kuiva iho. Pitkäaikainen tiskaus voi aiheuttaa käsien kuivumista tai punoitusta liiallisesta hankauksesta. On paljon yksinkertaisempaa käyttää astianpesukonetta Finishin kanssa, sillä sen avulla saat puhtaat astiat vähällä työllä. Jopa kumihanskojen käyttö tiskatessa voi aiheuttaa kuivaa ihoa, jos niihin kertyy kosteutta, jonka jälkeen kädet voivat tuntua, kuin liidulla päällystetyltä.

 

2. Menetetty aika

Yksi suurimmista astianpesukoneen eduista on se, että se vie vähemmän aikaasi puhdistaessaan astioitasi. Syö ateriasi loppuun, laita lautaset ja ruokailuvälineet astianpesukoneen ja sulje luukku. Kun astianpesukone on täynnä, laita se yöksi päälle ja tyhjennä seuraavana päivänä. Tätä et voi tiskatessa tehdä, sillä jokainen pannu, lautanen ja lasi tarvitsevat oman aikansa puhdistuakseen.

 

3. Aterimien tiskaus

Suurin ero astianpesukoneen ja tiskauksen välillä on ruokailuvälineet. Tiskiharjan ja liottamisen avulla voit puhdistaa lian veitsistä ja lusikoista helposti pois, mutta haarukat voivat aiheuttaa haasteita. Koska jokainen aterin on tiskattava erikseen, menee aikaa huomattavasti astianpesukonetta enemmän

 

4. Terävät veitset

Jos tykkäät pitää isokokoiset veitsesi terävinä, saatat pestä ne käsin. Kuitenkin, jos et ole huolellinen, saatat saada viiltoja käsiisi, erityisesti äskettäin teroitetuista veitsistä. Jos haluat uuden tavan välttyä tältä ongelmalta, uudemmissa astianpesukoneissa on paikat veitsille, jotka pitävät ne erillään ja veitsen terän alaspäin pesun aikana.

 

Joten anna itsesi levähtää hieman. Voit säästää aikaa, vaivaa ja käsiäsi, laittamalla kaiken astianpesukoneeseen. Finish hoitaa loput.



[1] https://www.youtube.com/watch?v=npLNkQnuVSI