Teetä laseista

Olemme tottuneet, että tee tarjoillaan keraamisesta "teekupista", mutta eri maissa, eri kulttuurit ovat kehittäneet erilaisia tapoja ja perinteitä yhdelle maailman suosituimmalle juomalle. Suurin osa valitsee lasin keraamisen kupin sijaan - mutta onko siitä mitään hyötyä?

Miksi käyttäisit lasia?

On olemassa monia syitä, miksi lasia suositaan keraamisen kupin sijaan:

  1. Ensimmäinen ja ehkä ilmeisin on se, että voit nähdä nesteen. Näin voit arvioida teen vahvuuden kun liotat sitä ja varmistua, että saat täydellisen vahvuuden joka kerta.
  2. Kun tarjoilet teetä keraamisestä kupista, sen pinnan mikroskooppisilla epätasaisuuksilla saattaa olla dramaattinen vaikutus teen laatuun. Kun tee molekyylit osuvat näihin karkeisiin pintoihin, herkät maut voivat sekoittua ja peittää toisiaan. Lasi on paljon tasaisempi, joten se säilyttämään nämä vivahteet.
  3. Lasi on hieman keramiikkaa helpompi puhdistaa, erityisesti keramiikan huokoisuuden takia. Teen kasvistanniinit voivat pinttyä kupin pintaan, jolloin niitä on hyvin vaikea poistaa. Lasin sileään pintaan ne eivät kiinnity yhtä hyvin, jolloin ne on myös helpompi poistaa.

Lasien heikkoudet

Lasilla on yksi ominaisuus, joka voi aiheuttaa suuria ongelmia, kun sitä käytetään teen tai muun kuuman juoman kanssa: sen kyky johtaa lämpöä. Pahimmillaan se voi polttaa kätesi, kun pidät siitä kiinni, minkä vuoksi venäläiset kehittivät "podstakannik", asian lasin alle, joka on metallikahva teelasille. Kuuman nesteen kaataminen kylmään lasiin saattaa myös aiheuttaa sille lämpöshokin, jolloin lasi laajenee tai pienenee erittäin nopeasti halkaisten tai jopa rikkoen sen. Monet lasit, ja kaikki kuumille juomille suunnitellut lasit on tehty karkaistusta lasista, mikä ansiosta ne kestävät nopeita lämpötilan muutoksia. Lasi on aina tärkeä tarkistaa ennen, kuin siihen laitetaan kuumia nesteitä.

Puhdistus

Riippumatta siitä, käytätkö lasia tai keramiikkaa, on yksi vakio – astioiden peseminen. Teellä on kyky luoda hyvin vaikeita tahroja, mutta Finish pystyy huolehtimaan niistä. Konetiskitablettien erityinen koostumus auttaa murtamaan kasvikuidut, jotka aiheuttavat teetahroja ja jättää astiasi puhtaaksi.

Jatkuvassa pesussa lasit voivat kuitenkin harmaantua, minkä vuoksi me Finishillä olemme kehittäneet uuden Shine and Protect tuoteperheen. Pesuaineet, jotka auttavat varmistamaan fantastisen puhtauden suojellen samalla prosesseilta, jotka voivat aiheuttaa lasien harmaantumista.

Joten milloin tahansa ja mistä lasista tahansa päätät nauttia teesi – Finish on apunasi niiden puhdistamisessa.