Lasiesineet, jotka eivät ole laseja

Nyt kun tiedämme, miten puhdistamme parhaiten lasit, joista juomme, meidän pitäisi puhua siitä, miten puhdistaa muut käyttämämme lasiesineet kodissamme.

Kannut

Olipa kyseessä kristallikannu tai tukeva, karkaistua lasia oleva mittakannu, on molemmat puhdistettava hohtaviksi aina, kun niitä käytetään.

Finish Astianpesukonesuola tarjoaa suojaa kalkilta, pehmentää vettä ja taistelee vesiviiruja vastaan. Tämä on erityisen tärkeää mittakannuja pestäessä, koska ajan myötä mitkä tahansa jäljet niiden pinnalla vaikeuttavat niihin painettujen mittojen lukemista.

Nykyään useimmat kristallikannut voidaan turvallisesti pestä astianpesukoneessa. Välttääksesi lohkeilun varmista, ettei se koske mihinkään muuhun astianpesukoneessa. Valitse viilein pesu, sillä hauras lasi voi haljeta korkeissa lämpötiloissa ja jos koneessa on ohjelma posliinille ja kristallille, käytä sitä. On kuitenkin hyvä tarkistaa, onko lasiesineesi konepesun kestäviä tuotteen valmistajalta.

Vuokaruoat

Palaneen pastan tai punaviinikastikkeen saaminen pois vuoasta ei ole hauskaa varsinkin, jos olet lämmittänyt tähteet uudelleen samassa astiassa, joka tarkoittaa, että ruoantähteet ovat kiinnittyneet siihen todella hyvin! Älä koskaan käytä karhunkieltä lasiastioihin - se vain naarmuttaa sitä. Aseta se sen sijaan astianpesukoneen alakoriin nurinpäin, jotta se saa hyvin veden virtausta päällensä. Muista kuitenkin ensin kaapia pois kaikki pastan tai riisin jäämät, koska ne yksinkertaisesti estävät astianpesukoneen tyhjennyksen pesuohjelman jälkeen.

Maljakot

Likainen kukkavesi jättää limaisia, haisevia jäämiä kauniisiin lasimaljakoihin, jotka voivat ajan myötä sumentaa maljakoiden pinnan ja pilata kukka-asetelmat. Mikäli maljakko kestää konepesun ja pysyy turvallisesti ylösalaisin astianpesukoneen alakorissa, ei ole mitään syytä, miksi et voisi antaa astianpesukoneesi poistaa sen kamalan kalvon. Varmista, että olet poistanut kuolleet lehdet, jotka ovat juuttuneet maljakon sivuille. Aseta astianpesukone sen viileimmälle pesuohjelmalle ja ole ystävällinen ympäristölle.

Käytä lasien suojaamiseksi Finish Dish and Glass Protectoria yhdessä tavallisen pesuaineen kanssa. Finish Dish and Glass Protector on suunniteltu suojaamaan astioitasi lasien sameutumista vastaan pitääkseen ne uuden näköisinä pidempään.

* Ei suojaa mekaanisilta vaurioilta eikä korjaa jo vahingoittuneita astioita.