Lasien puhdistuksen alkeet

Ihmiset ovat valmistaneet lasia 3500 vuoden ajan, vanhimmat Egyptistä löydetyt jäänteet ovat ajoitettu noin vuoteen 1350 eaa. Tahraiset ja harmaantuneet lasit eivät olleet heille ongelma, sillä vasta roomalaiset keksivät, miten lasista saa läpinäkyvää, jotta viinin väri näkyisi lasista.  

Jos roomalaisillakin oli mahdollisuus nauttia juomansa kauniista läpinäkyvästä lasista, ei ole mitään syytä sille, ettetkö sinäkin voisi tehdä niin. Olisi mahtavaa, jos joku tekisi idioottivarman oppaan, joka kattaisi kaiken lasiesineistä ja jonka avulla voisit pitää ne uuden näköisenä.

 
Onneksi olemme tehneet juuri sen.Käyttö

Aloitamme lasiesi käytöstä. Tämän kanssa et tarvitse paljon apua, mutta kannattaa muistaa, että lasien epäsäännöllinen rakenne tekee niistä kirkkaita, mutta myös erittäin alttiita "lämpöshokille". Termi saattaa kuulostaa myöhäisillan toimintaelokuvalta, mutta se on itse asiassa termi lasin lämpötilan muutokselle, jossa lasi laajentuu tai pienentyy nopeasti ja epätasaisesti aiheuttaen murtumia lasiin. Joten muista, ettet käytä lasejasi erittäin kuumien juomien kanssa ellei niitä ole tarkoitettu siihen tarkoitukseen. Jos lasisi lohkeavat tai murtuvat, suosittelemme, että lopetat niiden käytön, sillä pienen pieniä lasinpaloja voi joutua juomiisi ja sitä kautta sinuun, mutta myös bakteerit kerääntyvät halkeamiin ja niistä on erittäin vaikea päästä eroon jopa astianpesukoneessa.


Peseminen

Kun laitat lasisi astianpesukoneeseen laita ne ylätasolle erilleen muista tiskeistä. Jotta korkeammat lasit tai lasit, joissa on jalka, mahtuisivat pesukoneeseen, saatat joutua laskemaan ylätaso, jotta laseille jää tarpeeksi tilaa. On myös tärkeä varmistaa etteivät lasit koske toisiaan, sillä osuessaan ne saattavat murtua.

Parhaan pesutuloksen saamiseksi käytä Finish huuhtelukirkastetta. Se ehkäisee vesiviirujen syntyä, astiat ovat pesun jälkeen puhtaampia eikä niitä tarvitse kuivata ohjelman päättymisen jälkeen.


Säilytys

Lasien säilytyksessä on kaksi koulukuntaa: ne jotka säilyttävät lasinsa oikeinpäin ja ne, jotka säilyttävät väärinpäin. Jos laseja säilyttää väärinpäin, niihin ei keräänny pölyä tai muutakaan likaa, mutta jos säilytät laseja oikeinpäin, niihin ei keräänny likaa tasosta jolla säilytät niitä eikä ne lohkeile niin helposti. Suosittelemme, että laitat ohuen kankaan lasien alle ja asetat ne väärinpäin, koska se ehkäisee lasien huulten vaurioita ja lian pääsyä laseihin. Lasien säilytys sisäkkäin säästää tilaa, mutta sitä kannattaa välttää, sillä lasit saattavat naarmuntua, lohkeilla ja niitä voi olla vaikea irroittaa toisistaan.  

Siinä se siis oli, vain muutama helppo asia, jotka kannattaa pitää mielessä, kun huolehdit laseistasi ja joiden avulla lasisi näyttävät siltä, että ne sopisivat vaikka kuninkaallisille.