Harvinaiset juomalasit

Nyt kun olemme käyneet läpi lähes jokaisen juomalasin, meidän pitäisi myös kertoa harvinaisemmista juomalaseista, joita saatetaan käyttää vain tietynlaiselle juomalle. Tequilasta grappaan ja muutamaan muuhun, tutustu harvinaisiin juomalaseihin ympäri maailman tämän artikkelin avulla.

Tequila lasi

Voi olla yllättävää, että tequila voidaan tarjoilla muustakin, kuin vain shottilasista. Tequila harrastajat suosivat lasia, joka muistuttaa samppanjalasia, mutta on paljon pienempi. Snifter-lasejakin käytetään sen nauttimiseen (samanlaisia, kuin brandylle). Mutta älä unohda suolaa ja limeä!

Portviinilasi lasipillillä

Portviinilasit lasipillillä ovat yksi oudoimman näköisistä laseista listallamme. Ne ovat samankaltaisia, kuin kupit, joita olet ehkä käyttänyt lapsena, jossa pilli on kiinnitetty lasin pohjaan tai kuten öljylamppu, jossa nokka on keskellä. Konsepti lasien takana tulee ajatuksesta, että juoma ei reagoi heti ilman kanssa, vaikka logiikka on jokseenkin hutera. Lasien juuret juontavat niinkin kauas, kuin 1600-luvulle, mutta historia niiden takana on suurelta osin menetetty, joten ainoa, mikä meillä enää on, on lasit.

Grappalasi

Grappa on rypälepohjainen brandy tyyppi, jota valmistetaan Italiassa. Koska sen alkoholipitoisuus on jossain 35-60% välillä, lasin on oltava pieni, koska et halua liioitella määrän, etkä varsinkin maun kanssa. Lasi on jalallinen, jotta juoma pysyy viileänä, ja hehkulampun muotoinen alareuna säilyttää lämpötilan erittäin hyvin. Lasi loivenee ylöspäin, jolloin päästää voimakasta aromia hieman ulos.

Lasista riippumatta Finish Quantum Shine and Protect on astianpesuaine, jonka erityinen koostumus on suunniteltu suojaamaan laseja prosessissa, joka aiheuttaa lasien harmaantumista. Vaikka on parasta jättää antiikkiset lasit astianpesukoneen ulkopuolelle, tequila ja grappalasisi sopivat helposti ylätasolle ja voit ottaa ne pesun jälkeen säihkyvinä ulos. Lasien suoja voi auttaa pidentämään lasiesi elinikää ja sen puhdistusvoima tekee niistä säihkyviä riippumatta niiden muodosta. Nauti siis mikä tahansa lasi kädessäsi onkaan, äläkä huoli, sillä astianpesukone (ja Finish) hoitaa loput.