Harmaantuneet juomalasit: Ongelman ymmärtäminen

Harmaantuneet juomalasit voivat nolottaa monia. Monet, jotka huomaavat juomalasiensa harmaantuneen ajan saatossa, heittävät ne pois tai käyttävät niitä vain silloin, kun he ovat yksin. Mistä harmaantuminen siis johtuu? Kaksi suurinta syytä siihen on korroosio ja kovan veden sisältämät mineraalit, jotka kummatkin harmaannuttavat lasia ajan saatossa. Kummatkin harmaannuttavat lasia täysin eri tavoin ja niihin tarvitaan erilaisia toimia harmaantumisen estämiseksi.

Kovan veden aiheuttama harmaantuminen

Jos asut alueella, jossa vesi on kovaa, pesukoneeseesi saattaa muodostua jäämiä. Nämä jäämät, kuten kalkki, voivat tarttua astioihisi aiheuttaen harmaantumista. Siinä, missä korroosio on peruuttamatonta, kovasta vedestä johtuvaa harmaantumista on helppo korjata ja myös ehkäistä.

Astianpesukoneen säännöllinen ja perusteellinen puhdistus Finish Koneenpuhdistajalla auttaa sinua poistamaan ruoantähteet, rasvan ja kalkkijäämät ennen, kuin ne tarttuvat laseihisi. On suositeltavaa puhdistaa astianpesukoneesi kuukausittain, jotta se toimisi täydellä teholla, säästäisi aikaasi ja ehkäisisi harmaantumista. Lisäämällä Finish Huuhtelukirkastetta astianpesukoneeseesi varmistat sen, että vesipisarat eivät kuivu astioiden pinnoille eivätkä jätä kalkkijäämiä astioihisi.

Lasien korroosio

Pehmeän veden alueella asuvilla on suurempi riski lasien korroosioon, mutta sitä voi tapahtua muuallakin. Korroosiota voi aiheuttaa usea eri tekijä; altistuminen kuumuudelle, lasien huono laatu tai astianpesukoneen liian pitkät ohjelmat. Lasien elinikää voi pidentää monella eri tavalla jo ennen, kuin samentumista tapahtuu. Kun ostat uusia laseja varmista, että ne kestävät konepesun.

  • Jos sinulla on vedenpehmennyssuodatin, katso ettei se ole liian kovalla.
  • Pese hennommat lasit matalammassa lämpötilassa tai laseille soveltuvalla pesuohjelmalla. Villeroy & Boch suosittelee laseillensa Finish astianpesuaineita, jonka pitäisi rauhoittaa mieltäsi, kun laitat suosikkilasisi astianpesukoneeseen.
  • Kun astianpesukoneesi ohjelma on pysähtynyt, avaa se ja päästä höyry ulos. Uusimmat astianpesukoneet poistavat höyryt sisäisesti. Anna lasiesi jäähtyä astianpesukoneessa ennen, kuin otat ne pois.