Ostoslista kesäkauden ruuanlaittoon

Ruoanlaitossa kannattaa käyttää vuodenajan mukaisia kasviksia. Ne tuovat ateriaan tuoreuden tuntua, ja valinnanvaraa on vaikka millä mitalla. Alla on lueteltu parhaat kesäkeittiöön sopivat kasvikset sekä niiden satoajat.
- Punajuuri (kesäkuu–joulukuu)
- Munakoiso (kesäkuu–lokakuu)
- Retiisi (huhtikuu–lokakuu)
- Merifenkoli (heinäkuu–elokuu)
- Paprika (heinäkuu–joulukuu)
- Kurkku (toukokuu–lokakuu)
- Kesäkurpitsa (kesäkuu–lokakuu)
Kesä on myös monenlaisten hedelmien parasta satoaikaa. Älä siis unohda ostoslistaltasi niitäkään! Metsästä erityisesti seuraavia:
- Aprikoosi (heinäkuu–elokuu)
- Mustikka (heinäkuu–elokuu)
- Kirsikka (heinäkuu–elokuu)
- Karviainen (kesäkuu–heinäkuu)
- Kiivi (tammikuu–heinäkuu)
- Persikka (heinäkuu–syyskuu)
- Mansikka (heinäkuu–elokuu)
- Raparperi (huhtikuu–syyskuu)
- Vadelma (heinäkuu–syyskuu)
Näiden upeiden raaka-aineiden käyttäminen on oiva tapa lisätä kesäaterioihin väriä ja raikkautta.