Kesäisen grillijuhlan kattaus

Miten grilliateriakattaukseen saadaan lisäpotkua?

 

Grilliruoka näyttävästi tarjolle

Grillikausi on täydessä käynnissä ja moni miettii, kuinka järjestäisi omat, muista erottuvat ulkoilmailtamansa. Onnistuneeseen iltaan tarvitaan luonnollisesti herkullista ruokaa, runsaasti juotavaa ja miellyttävä tunnelma. Ruoan esillepano voi olla todellinen piste iin päälle. Tutustu seuraaviin ideoihin ja kohota tavanomainen grilliruoka hienostuneelle al fresco -tasolle.

Lautastaidetta

Kastikkeiden ja koristeiden käyttäminen lautasten elävöittämiseen nostaa ruokien esillepanot aivan uudelle tasolle.

Valitse hohtavan valkoinen lautanen ja pursota sille erilaisia kuvioita ja muotoja pienisuiseen suutinpulloon pakatulla sinapilla, ketsupilla tai barbecuekastikkeella. Asettele ruoka kuvioiden päälle, niin se saa kastikkeista lisämakua ja näyttää houkuttelevalta.

Syvyysvaikutelma

Kerroksellisuus parantaa grilliaterian esillepanoa, sillä se tuo ulkokattaukseen syvyysvaikutelmaa ja hauskuutta.

Voit esimerkiksi pinota kastikepurkit pyramidiksi, nostaa kristallinkirkkaat juomalasit alustoille tai tarjota pihvit ja sämpylät kolmikerrostarjottimelta.

Yhden lisäulottuvuuden saat, jos hyödynnät kerroksia myös lautasten ja ruokailuvälineiden kattamisessa. Sujauta lautasten alle tabletit tai taittele lautasliinoista taskut veitsille ja haarukoille. 

Ruokalistan päivitys

Grilliruoka tarkoittaa useimmille pehmeitä sämpylöitä ja hiukan mustuneita makkaroita. Näihin perinteisiinkin suosikkeihin voi kuitenkin keksiä uusia vivahteita.

Tavallisten sämpylöiden sijaan voisit antaa vieraidesi valita mieleisensä esimerkiksi oliivifocacciasta, patongista, pitaleivästä ja hapanleipäsämpylöistä. Aseta artesaanileivät kutsuvasti tarjolle punottuun koriin.

Myös perinteiseen coleslaw-salaattiin voi puhaltaa uutta eloa lisäämällä joukkoon granaattiomenan siemeniä ja kuorittuja appelsiinilohkoja. Norjalaiseen tyyliin valmistettu raita eli kurkku-jogurttikastike on herkullinen ja raikas lisuke grilliruoalle. Tutustu raita-ohjeeseemme, jos tahdot kokeilla sen valmistusta itse.

Ajattele luontoa

Ruokien ja juomien esillepanossa kannattaa käyttää luonnonantimia, sillä se saa grillikutsusi näyttämään todella kesäisiltä. Lisää kristallinkirkkaisiin juomalaseihin drinkkien lisäksi mintunoksia ja hedelmälohkoja tai korvaa tavalliset jääpalat jäisillä hedelmäkuutioilla.

Myös kattaukseen kannattaa tuoda kauneutta luonnosta. Oksista, lehdistä ja kukista luotu asetelma on yksinkertainen mutta näyttävä vaihtoehto.