Illalliskutsujen viihde

Päivälliskutsujen viihde: Seurapelit

Ajanvietettä illalliskutsuille –parhaat leikit

Vieraiden viihdyttäminen on olennainen osa isännän ja emännän roolia. Miellyttävästä tunnelmasta ja keskustelun soljumisesta vastaaminen on haastava tehtävä, kun samaan aikaan pitäisi myös täyttää laseja ja tarjoilla useita kauniisti esillepantuja ruokalajeja.

Seuraavassa annamme muutamia ajanvieteideoita, joissa yhdistyvät hauskuus, leikkimielinen kisailu ja tietysti ruoka. Vinkkejämme hyödyntämällä saat pidettyä langat käsissäsi koko kutsujen ajan.

Nimivisa

Tähän yksinkertaiseen peliin valmistautuminen ei vaadi paljonkaan aikaa eikä vaivaa. Kirjoita ennen juhlia muutamalle kortille kuuluisuuksien nimiä (korttien määrä riippuu vieraiden määrästä). Voit valita sekä oikeita että kuvitteellisia henkilöitä, kunhan ne ovat tarpeeksi hyvin tunnettuja.

Piilota kunkin lautasen alle yksi alassuin käännetty kortti. Kerro pelistä vieraille, kun illan aikana tulee sopiva suvantovaihe (esimerkiksi silloin, kun sinun on poistuttava keittiöön viimeistelemään pääruokalajia). Pyydä yhtä vierasta kerrallaan nostamaan lautastaan ja ojentamaan alassuin oleva korttinsa muille – itse tietenkään katsomatta sitä. Tämän jälkeen kyseisen henkilön tehtävänä on esittää muille teräviä kysymyksiä ja selvittää, kenen nimi kortissa lukee.

Tulosta kätevä julkkislistamme ja leikkaa se korteiksi, niin saat leikin käyntiin.

Hauskat valokuvausleikit

Kata kukka-asetelman juurelle muutama kertakäyttökamera, niin illasta tulee takuulla hauska ja ikimuistoinen – myös aivan kirjaimellisesti. Kuvia voi ottaa yhtä hyvin myös kännykkäkameroilla.

Vieraiden tehtävänä on ottaa toisistaan hauskoja kuvia sillä aikaa kun itse ahkeroit keittiössä. Juhlien jälkeen voit kehittää kuvat ja antaa niitä muistoksi ystävillesi tai säilyttää jälkipolville. Vaihtoehtoisesti voit käyttää Polaroid-kameraa. Siinä on nostalgiaa, ja kuvat saa katsottaviksi melkein välittömästi.

Tulosta hauska valokuvahaasteemme ja räpsi sen ohjeiden mukaan hulvattomia kuvia.

Arvaa viini

Ihanteellinen peli erityisesti itseään suurina viinintuntijoina pitäville vieraille. Pyydä kutakin vierasta tuomaan mukanaan pullo viiniä, josta on poistettu etiketti. Tarjoa illan kuluessa maistiaisia jokaisesta pullosta.

Kun sitten loppuillasta tuot etiketit näytille ja pyydät vieraita yhdistämään oikean etiketin oikeaan viiniin, saat hetkessä selville, kuka erottaa chablis’n Chardonnaysta. Halutessasi voit varata vieraidesi käyttöön kyniä ja muistilehtiöitä sekä kisatunnelman nostattamiseksi pullon viiniä palkinnoksi voittajalle. Muista pitää lasit hohtavan puhtaina, jotta osallistujat pystyvät nauttimaan kunkin viinin väristä kunnolla.

Tehtävä helpottuu, jos tulostat jokaiselle vieraalle yksinkertaisen viinin arviointitaulukon.

Arvostele mun illallinen

Hulvatonta illallisshow’ta televisiosta seuranneet tuntevat formaatin entuudestaan, ja kilpailu sopii mainiosti myös ystävien väliseksi ajanvietteeksi. Järjestäkää vuorotellen illalliskutsut luonanne ja arvostelkaa toistenne saavutuksia seuraavilla televisiosta tutuilla kriteereillä:

Finishin vinkki

Varmista, että astiasi ovat säihkyvän puhtaita ja pyyhi tahrat lautasten reunoilta ennen tarjoilua, niin saat täydet pisteet esillepanosta.

 

Ruoan esillepano

  • Ruoan laatu
  • Ateriakokonaisuuden haastavuus ja monimutkaisuus
  • Emännöinti/isännöinti ja vieraiden viihdyttäminen

Jos olet erityisen kunnianhimoinen, voit videoida illalliskutsujen uroteot todisteeksi jälkipolville. Lisäksi voit koventaa kisan panoksia pyytämällä kaikkia osallistujia antamaan yhteiseen kassaan pienen rahasumman voittopotiksi.