Ostoslista kesäkauden ruuanlaittoon

Candle in a glass

Ruoanlaitossa kannattaa käyttää vuodenajan mukaisia kasviksia. Ne tuovat ateriaan tuoreuden tuntua, ja valinnanvaraa on vaikka millä mitalla. Alla on lueteltu parhaat kesäkeittiöön sopivat kasvikset sekä niiden satoajat.

  • Punajuuri (kesäkuu–joulukuu)
  • Munakoiso (kesäkuu–lokakuu)
  • Retiisi (huhtikuu–lokakuu)
  • Merifenkoli (heinäkuu–elokuu)
  • Paprika (heinäkuu–joulukuu)
  • Kurkku (toukokuu–lokakuu)
  • Kesäkurpitsa (kesäkuu–lokakuu)

Kesä on myös monenlaisten hedelmien parasta satoaikaa. Älä siis unohda ostoslistaltasi niitäkään! Metsästä erityisesti seuraavia:

  • Aprikoosi (heinäkuu–elokuu)
  • Mustikka (heinäkuu–elokuu)
  • Kirsikka (heinäkuu–elokuu)
  • Karviainen (kesäkuu–heinäkuu)
  • Kiivi (tammikuu–heinäkuu)
  • Persikka (heinäkuu–syyskuu)
  • Mansikka (heinäkuu–elokuu)
  • Raparperi (huhtikuu–syyskuu)
  • Vadelma (heinäkuu–syyskuu)

Näiden upeiden raaka-aineiden käyttäminen on oiva tapa lisätä kesäaterioihin väriä ja raikkautta.